Zesde Twenteranddictee in de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen.

0
892

dictee_440Op dinsdag 18 november vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de zesde editie van het Twenteranddictee plaats. Het Twenteranddictee wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand in samenwerking met de Stichting Twenterand Cultuur en de gemeente.

Dictee voor de basisschool
Vanaf 16.00 uur zijn het de leerlingen uit groep 7 en 8 die zich gaan buigen over een dictee. Het dictee is gemaakt door Gerrit Lemans. Hij zal het dictee ook voorlezen. Om 17.15 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van 2008. De presentatie is in handen van Herman Kottier.

Dictee voor volwassenen
Het dictee voor volwassenen is gemaakt door Linda Koetsier en Hans Kiekebelt. Linda Koetsier leest het dictee voor, terwijl Herman Kottier de overige presentatie voor zijn rekening neemt. Er gaan ca. dertig Twenteranders de strijd aan: prominenten, gekwalificeerden (via het proefdictee in de krant) en leerlingen van het VMBO.
Om 20.00 uur begint het dictee en om 21.20 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het zesde Twenteranddictee. Daarna kunnen de winnaars, verliezers en supporters nog even napraten over het dictee.
Natuurlijk is er iets te drinken en te eten.

Thuis meedoen: DeltaFM
Iedere Twenterander kan wederom thuis meedoen met het dictee. Vanaf 20.00 uur wordt het dictee live uitgezonden door DeltaFM. Om 22.00 uur als de uitslag bekend is, staat het dictee een uur lang op de kabelkrant, zodat iedereen zijn eigen dictee kan corrigeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier