Zeer teleurstellend Voorwaarts verliest in slotminuten

0
1852

Veule wille met een traditionele 3-1 als voorspelling staat er altijd in de voorbeschouwing van Marienberg. Uiteindelijk werd het 2-0, maar veule wille klopte.. voor Marienberg.
De 1e kans in de 1e minuut was voor Voorwaarts. Een snelle aanval over links, maar het eindigde met een mislukt schot van Gert Dogger. Maar in de eerste 20 minuten kwam het gevaar van de thuisclub. In de 6e minuut moest Dinand Stuifzandt 2x redding brengen. In de 11e minuut werd een doelpunt van Marienberg afgekeurd vanwege buitenspel. Na 20 minuten kreeg Voorwaarts in de gaten, dat er via de zijkanten opgebouwd moest worden. Slatius en Visser waren hun directe tegenstander herhaaldelijk te snel af. Dit leidde tot een aantal kansen, die verprutst werden. Vooral omdat de Voorwaarts aanvallers veel te onrustig zijn in de afronding.De grootste kans was voor Maruo Slatius die alles en iedereen zijn hakken liet zien. Echter bij het passeren van de keeper was hij de controle over de bal kwijt waardoor de keeper van Marienberg de bal van zijn schoen kon plukken. Ook Marienberg bleef zeer gevaarlijk. Zo moest Gert Dogger nog een bal van de lijn halen. De ruststand van 0-0 had ook zomaar 3-3 kunnen zijn.

Na rust werd het allemaal een stuk minder. In de 52e minuut werd Bram Visser gewisseld. Voor hem kwam Michel Lensen. Dit om het middenveld te versterken, maar dit ging ten koste van de snelheid voorin. Na 65 minuten de 2e wissel. Jordy Niks mocht zijn eerste minuten maken in deze competitie. Wout Roelofs moest het veld ruimen. Veelal zocht Marienberg toen de aanval via die kant. De kansen voor Voorwaarts werden steeds schaarser. Aan de andere zijde bleef Marienberg gevaarlijk met veel dieptepasses. En dit leidde in de 88e minuut tot de 1-0. Na een snel genomen vrije trap waren de Voorwaarts spelers nog uit hun positie en de vrijstaande André Plaggemars lobde de bal zeer fraai over Dinand Stuifzandt. En in de blessuretijd profiteerde invaller Kevin Bolks van de hem geboden ruimte: 2-0.

Al met al een zeer teleurstellende middag voor de koude Voorwaarts-fans. Volgende week wacht een nieuwe kans, een thuiswedstrijd tegen Blauw Wit ’66 uit Holten.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, Wessels, Wolters, Slot, Roelofs (65. Niks), Bove, Klos, Dogger, Visser (52. Lensen), Slatius (85. Thijsen)