Zeer ruime nederlaag in laatste reguliere thuiswedstrijd tegen De Esch

0
1648

Voorwaarts trad in de laatste reguliere thuiswedstrijd aan tegen De Esch uit Oldenzaal. Echt veel stond er niet meer op het spel voor beide ploegen maar Voorwaarts moet richting de nacompetitie vertrouwen op doen. De thuisclub kon weer beschikken over Gert Dogger die wekenlang aan de kant moest toekijken.

Om even over half 3 begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd. Jordy Harms en Gert Dogger kregen kleine kansjes. Maar na 5 minuten nam De Esch het initiatief al over. En in de 7e minuut had dit al resultaat. Tom Meier verdedigde slordig uit, verspeelde de bal, spit Coen Vehof pakte het kadootje keurig uit en prikte de bal in de bovenhoek : 0-1. Voorwaarts was het even helemaal kwijt. Na 15 minuten omzelden 2 spelers van de Esch de buitenspelval. Ze gunden elkaar het doelpunt, maar de laatste pass was zo knullig ,dat Tom Meier nog kon ingrijpen. Na 21 minuten kwam Dinand Stuifzandt te laat bij een dieptepass. De lob van Leijdekkers werd van de lijn gehaald door Roy de Lange. Een oude voetbalwet gaat dan op, de tegenstander, in dit geval Voorwaarts, scoort aan de andere kant. Jordy Harms kon vanaf het middenveld doorstomen en passeerde de doelman achteloos : 1-1. Het laatste kwartier gebeurde er weinig meer.

Over de 2e helft kunnen we ,wat Voorwaarts betreft, kort zijn. De doelman van de Esch hoefde vrijwel niet meer in actie te komen. Na 55 minuten was het verschil al gemaakt. In de 47e minuut kon aanvoerder Teders ongehinderd via de paal de 1-2 binnenkoppen. En in de 55e min deelde ook doelman Stuifzandt in de malaise. Een matige vrije trap van Iepma liet hij simpel los. Leijdekkers was alert en liep de bal in het doel: 1-3. In de slotfase werd het nog erger. Elbersen en invaller Oude Alink brachten de eindstand op 1-5.

Volgende week het slotstuk, uit bij WVF. En daarna kan Voorwaarts zich opladen voor de nacompetitie. Voorwaarts moet het volgende seizoen doen zonder Tom Meier en Jordy Harms. Tom, wonende in Rijssen ziet de afstand en het vervoer als het grootste struikelblok terwijl Jordy Harms zijn geluk bij Vroomshoopse Boys gaat zoeken.

Stuifzandt; De Lange, Wessels, Meier en Roelofs ; Slot, Bove (70 Ter Bekke), ter Braak en Dogger (70 Derks); Harms en Visser.