Zeer dringend beroep op wethouder Engberts

0
1041

Er moet zo snel mogelijk duidelijkheid komen over de vraag of er een bankje (en enkele struikjes) In de Hoven te Vroomshoop weggehaald kan worden teneinde een verlenging van een parkeerplek ter hoogte van huisnummer 14 mogelijk te maken. Deze verlengde parkeerplek is noodzakelijk om een ernstig zieke jongen, aangewezen op rolstoelvervoer, dagelijks te vervoeren. Door de verlenging van deze parkeerplek worden de handelingen om hem in en uit een busje te plaatsen een stuk makkelijker en zorgt voor minder overlast en gevaar, omdat er dan geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de weg.

Deze zaak kreeg publicitair veel aandacht omdat de gemeente afwijzend reageerde op de vraag van de betrokkenen of de gemeente hier medewerking aan wilde verlenen, terwijl enige dagen daarvoor de gemeente nog een bankje (en afvalbak) in no time had verwijderd dat in de weg stond, omdat een inwoner zelf zijn oprit had verlegd. Hierdoor moest tevens het trottoir worden aangepast en dit was vooraf – net als het verzoek tot verwijdering van onder meer het bankje – niet gemeld bij de gemeente. Dat riep vragen op bij veel inwoners en de geloofwaardigheid van de politiek stond weer eens ter discussie. Op dit moment en ondanks de belofte van de wethouder te denken in oplossingen is er helaas nog geen oplossing voorhanden, ondanks dat deze situatie al enige tijd bekend is in het gemeentehuis.

Introductie scheiding

De verontwaardiging onder met name de inwoners van Vroomshoop is dan ook groot. De wethouder geeft aan dat regels nu eenmaal regels zijn, maar hiermee gooit hij olie op het vuur, mede gezien het snelle handelen bij dat andere bankje. Je, zeker in dit geval, verschuilen achter deze uitspraak, mede gezien het feit dat hierop voldoende uitzonderingen zijn of worden gemaakt, getuigt helaas niet van leiderschap, creativiteit, improvisatievermogen en empathie. Allemaal eigenschappen die je van een wethouder toch mag verwachten.

 

De gezamenlijke oppositiepartijen willen escalatie voorkomen en hebben onderzocht welke politieke instrumenten er zijn om tot een snelle oplossing te kunnen komen. Helaas kan dit niet eerder dan in de raadsvergadering van 6 juni 2017. ‘Wij gaan er vanuit dat een zwaar middel zoals een interpellatiedebat niet nodig zal zijn. Wij doen daarom een zeer dringend beroep op de wethouder om deze week nog te komen met een, al dan niet tijdelijke, oplossing teneinde de rust te bewaren en Tyler en zijn begeleiders de gelegenheid te geven hem op een verantwoorde wijze in en uit de bus te plaatsen.’

‘Mocht de wethouder hieraan deze week geen gehoor geven dan zien wij ons genoodzaakt een debat aan de agenda van 6 juni toe te voegen, zodat alle partijen hun mening kunnen geven over deze kwestie en over het optreden van de verantwoordelijk wethouder.’ Uiteraard krijgt de wethouder de gelegenheid zijn optreden te verklaren, waarbij met name ook zijn opmerking richting een raadslid om zijn taken als raadslid te heroverwegen, aan de orde zal komen.

GBT Mark Paters
PvdA Stepfan Reusken
VVD Chris Walraven
D66 Tonny v.d. Cozijne
Fractie Laarman Gerrit Laarman

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier