Yuen wong neemt leiding in Overijssels kampioenschap dammen

0
804

logo-WvM.jpgOp zaterdag 2 april werden de eerste twee ronden van het Overijssels kampioenschap dammen gespeeld in het mooie clubhuis van damclub Witte van Moort aan de Asterstraat in Westerhaar.
Yuen Wong uit Borne deed goede zaken. De 1e tiental speler van WvM remiseerde in de eerste ronde met Peter Hoopman en boekte ’s middags een overwinning op Hammernaar Gerwin Mollink. Wong leidt met drie punten, gevolgd door Gerbrand Hessing met 2 punten. Hessing was in de ochtendronde vrij en won ’s middags van Ab Steenbergen uit Raalte.
In de 1e klasse staan, Koert Meuleman (Den Ham), Jeffrey Steen (Vriezenveen) en Hilco Harms (Dedemsvaart) samen aan de leiding. Allen wonnen hun eerste partij. Willem Fokkert (Hellendoorn) en Gert Drent (Den ham) volgen met 1 punt op de vijfde plaats. Doordat diverse deelnemers afwezig waren wegens ziekte, dient er nog een inhaalprogramma gespeeld te worden.

Bekertoernooi PODB, Witte van Moort met 2 teams in finale!

Introductie scheiding

In het bekertoernooi werden afgelopen week de halve finales gespeeld. Het 2e team van Witte van Moort speelde uit tegen EDC uit Enschede en won met 3-5. Gil Salomé opende de score door Han Borgman te verslaan. Niek Kloppenburg remiseerde vervolgens met Gino Schirinzi. Gerbrand Hessing deelde de punten met oud wethouder van Sport van de gemeente Enschede, Jeroen Goudt. Alex Noppers werd de matchwinner, doordat hij het 5e punt wist binnen te slepen tegen Jonathan Wilbrink. In de finale komt het tweede team uit tegen het eerste team van Witte van Moort, dat korte metten maakte met de aspiraties van damclub Borne/Almelo. Herman Hilberink, Marino Barkel en Tomasz Miksa wonnen van respectievelijk Nico Rosink, Niels Meijer en Gertjan Kolsté. Yuen Wong redde de eer voor Borne, door Eddie Hilberink te verslaan. De finale zal later deze maand worden gespeeld in het clubhuis van damclub Witte van Moort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier