Yuen Wong en Jeffrey Steen kampioen van Overijssel

0
900

img-4560.jpgAfgelopen zaterdag werden de laatste rondes van het Kampioenschap van Overijssel gehouden in het clubgebouw van damclub Denk en Zet/Witte van Moort in Westerhaar. Het toernooi in de hoofdklasse was een week eerder al afgesloten (door het lagere aantal deelnemers), maar in de eerste klasse werd er nog volop gestreden om de titel.

In de hoofdklasse bleken Witte van Moort-spelers Yuen Wong en Peter Hoopman een klasse apart ten opzichte van de rest. Ze wisten hun tegenstanders op gepaste afstand te houden en hielden elkaar in de reguliere rondes in evenwicht. Hierdoor moest een barrage beslissing brengen wie zich kampioen mocht noemen. Hierin bleek Wong oppermachtig en wist hij beide partijen in de barrage te winnen waardoor hij zich wist te kronen tot Overijssels kampioen. Ook de tweede plek van Peter Hoopman mag een knappe prestatie genoemd worden. Na een periode waarin hij het dammen op een lager pitje heeft gezet, is dit weer het eerste toernooi waar hij aan mee heeft gespeeld. Gerbrand Hessing complementeerde het podium waardoor er een Westerhaarse 1-2-3 gevierd kon worden.

In de eerste klasse was de spanning op de laatste dag nog om te snijden. Koert Meuleman, Jeffrey Steen en Mark Paters waren allen nog op titelkoers. Bijzonder is hier de prestatie van Paters, die na een pauze van een flink aantal jaren weer voor het eerst mee speelt.
De ochtendronde wisten zowel Paters als Steen te winnen van respectievelijk Gert Drent als Bennie Hendriks. Meuleman verslikte zich in Hilco Harms en moest zich hierdoor tevreden stellen met een gedeelde derde plaats in dit kampioenschap. De middagronde zou uit moeten maken wie er met de titel vandoor zou gaan en dit moest blijken in een rechtstreeks duel tussen beide. Steen leek hierbij iets beter te staan, maar Paters kwam het hele duel niet in de problemen en kon rustig de remisehaven binnen varen.
Een barrage moest hierdoor ook in de eerste klasse uitmaken wie zich Overijssels kampioen mocht noemen. Dit bleek Jeffrey Steen te zijn, die beide partijen in winst wist om te zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier