WvM verliest onnodig punten

0
933

Afgelopen zaterdag mocht damclub Denk en Zet/Witte van Moort aantreden tegen favoriet Volendam. Het werd een erg spannende wedstrijd, waar lange tijd het evenwicht niet verbroken leek te worden.

Zelf met het kampioensteam van vorig jaar hadden de Westerhaarders minder te hopen op een goede uitslag dan dit jaar. Wederom was het Marino Barkel die het eerste uit was, middels een snelle en gelijkwaardige remise tegen Bennie Provoost, die vorig jaar nog trainer was van de Westerhaarse grootmacht. Daarna was er voor de Westerhaarders geen vuiltje aan de lucht. Wat borden stonden een tikkeltje lastig, maar ook niet meer dan dat. Ook stonden er een paar borden zeer goed.

Introductie scheiding

Al gauw stond Andrej Kalmakov na een lichte forcing een schijf voor, nota bene tegen Volendams kopman en regerend 5-voudig wereldkampioen Alexander Georgiev.
Toch draaide daarna snel het keer, na drie volledig onnodige nederlagen aan de kant van WvM-Westerhaar. Zowel Gerbrand Hessing, Herman Hilberink en Tomasz Miksa verloren onnodig, waardoor dus als een duveltje uit een box Volendam gemakkelijk op de overwinning kon afsteven.
Hessing verloor onder druk van de klok een 5 om 5 eindspel onnodig, Hilberink trapte in een hele lichte combinatie en Miksa kreeg net de winst niet rond gerekend en moest nadien ook nog eens vol afgrijzen toeschouwen dat zijn stand volledig niet meer klopte. Na behoorlijke voordelige remises van Salomé tegen Sier en Mol tegen Mbongo, speelde ook Remeijer remise tegen Oudshoorn. Als een na laatste had ook Wirny een voordelige stand tegen Ludwig, maar Ludwig gaf geen krimp en stevende steevast af op remise. Uiteindelijk wist Kalmakov zijn schijfwinst tegen Georgiev te verzilveren, waardoor de eindstand uiteindelijk werd bepaald op 12-8 in het voordeel van Volendam. Hiermee kwam Volendam goed weg.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier