WVM-ers succesvol in Damnacht Hoogeveen

0
814

logo_dammers_sm_131_02In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de damnacht, ter ere van het 60-jarig jubileum, van DC Hoogeveen gespeeld. De organisatie had gezorgd voor een zeer goed gevulde prijzenpot en dat betaalde zich uit in het enorm sterk deelnemersveld. Waaronder de huidige wereldkampioen Alexander Schwartzman. Onze club was met 7 van de 85 deelnemers goed vertegenwoordigd.

Het toernooi begon met 15 rondes zwitsers systeem, hierna werden de spelers op volgorde van punten aantal ingedeeld in finalepoules. Erwin Gooselink ( een beginnend talent van onze club ) miste nog wat ervaring en kwam in de laatste poule terecht. Hij eindigde het toernooi met 4 punten. In de 6e finalepoule was Irene Stegeman terecht gekomen na de iets minder zwitserse voorronde. Irene was echter goed wakker in de rest van de nacht en veroverde de 1e plek in deze poule. In de 5e finalepoule kwam Jeroen Schokker net een punt tekort voor een geldprijs maar eindigde op een zeer nette 44e plek in het totaaloverzicht.
Gerbrand Hessing speelde een niet al te best voorronde toernooi, verloor de laatse partij van clubgenoot Bart Stegeman en kwam zelfs in de 4e finalepoule terecht. Hierin was Gerbrand oppermachtig en stond maar 1 remise toe. Hij eindigde dan ook als 31e in het totaaloverzicht. Niek Kloppenburg speelde een degelijke voorronde en nestelde zich in de 3e finalepoule, hij wist hier de 5e plek te bemachtigen.

Bart Stegeman speelde een zeer sterke damnacht en wist zich als 6e te plaatsen in de 2e finalepoule. in deze B-finale was Bart scherper dan de andere Nederlandse spelers en wist de 3e plek op te eissen achter Bruno Fopa en Adiatu Ibrahim.
in de A-Finale was Alexander Schwartzman een klasse apart en wist ook met overmacht de Damnacht op zn naam te schrijven. Alexander Getmanski kon hem nog enigzins volgen en werd 2e. Al met al een zeer geslaagde damnacht voor de spelers van WvM, we gingen met een 5e van het totale prijzengeld naar huis.

WVM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier