Wouter Sipma prolongeert Nationale damtitel

0
1055

nk-junioren-2011-048.jpgIn de meivakantie werd er in het clubhuis van Damclub Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar voor de 32e keer achtereen het NK junioren georganiseerd. Al jaren achtereen komen de beste jeugdspelers van Nederland naar Westerhaar om te strijden voor de Nationale juniorentitel. Dit jaar waren er tien deelnemers geplaatst voor de finale.

Opvallend was de deelname van Martijn van IJzendoorn uit Wateringen. Het pas 14-jarige damtalent werd onlangs nog 4e op het wereldkampioenschap in Naaldwijk en behaalde op 10-jarige leeftijd al de Europese titel bij de welpen!Wouter Sipma uit Hijken was evenals vorig jaar de sterkste. Met dertien punten uit negen wedstrijden bleef hij Martijn van IJzendoorn één puntje voor. Op de derde plek eindigde Thijs van den Broek uit Tilburg. Op plek vier eindigden Martijn de Leeuw uit Noordeloos en Nick Hoving uit Groningen. Er was een barrage nodig om uit te maken wie de laatste plek zou bemachtigen voor het Europees kampioenschap junioren later dit jaar.
Nadat de eerste barragepartij in remise was geëindigd, bleek Martijn de Leeuw in de tweede partij de gelukkigste en verwees zo Nick Hoving naar plaats vijf.

Introductie scheiding

Tijdens de slotavond werd de familie Heijink, één van de gastgezinnen, nog in het zonnetje gezet. De familie Heijink uit Sibculo is dit jaar voor de vijfentwintigste keer gastgezin en kreeg een mooie zilveren schaal aangeboden van de organisatie. De junioren hebben het altijd goed naar hun zin gehad bij de Bloemisterij aan de 80-bunderweg. De organisatie is de familie Heijink dan ook erg dankbaar voor hun gastvrijheid.
Jeugdvoorzitter Johan van Dijk kon tijdens de sluiting terugkijken op een geslaagd kampioenschap. Het was voor de dammers een vrij intensieve, maar bovenal gezellige week. Namens de KNDB sprak Rik Keurentjes de aanwezigen toe en kon concluderen dat de Nederlandse damjeugd zich weer kan mengen in de strijd om de Wereld- en Europese- damtitel. Tot slot sprak kampioen Wouter Sipma lovende worden over de organisatie en bedankte zijn familie en supporters voor hun support tijdens het kampioenschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier