Woninginbraak te voorkomen door goed afsluiten

0
656

logo_pollitie
Twente – De politie Twente adviseert burgers om hun woning bij afwezigheid en tijdens de nachtelijke uren goed af te sluiten. Hiermee kan in veel gevallen inbraak en andere onraad voorkomen worden.

In Twente, met name in de wijken gelegen in het zuidelijke deel van Enschede, zijn sinds begin 2008 een stijgend aantal inbraken gemeld, waarbij dieven zich eenvoudig toegang tot woningen, auto`s en dergelijke hebben verschaft. Hoewel er geen significante stijging van het aantal inbraken zichtbaar is, is het opvallend, dat in veel van de gemelde gevallen inbrekers weten binnen te komen, doordat ramen en deuren niet of onvoldoende worden afgesloten.

De politie Twente adviseert burgers om woningen bij afwezigheid en tijdens de nachtelijke uren goed af te sluiten, om ongewenst bezoek te voorkomen. Doe uw deuren op slot en sluit uw ramen, wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent om toezicht te houden op uw bezittingen.
Voor auto-eigenaren geldt een gelijkluidend advies. Autobezitters worden geadviseerd hun voertuigen goed af te sluiten indien er geen gebruik van wordt gemaakt. In beide gevallen geldt, dat het raadzaam is om geen kostbare goederen op van buitenaf zichtbare plaatsen achter te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier