Woede over opening supermarkt op tweede pinksterdag

0
1081

logo-gemeente.jpg

VROOMSHOOP/WESTERHAAR – Bertus Veld van de C1000 uit Westerhaar-Vriezenveensewijk is boos op de gemeente Twenterand. Die heeft volgens hem niet volgens de regels gehandeld bij het afgeven van een ontheffing, waardoor een concurrent supermarkt uit Vroomshoop op twee feestdagen open is. Een woordvoerder van de gemeente erkent de fout.

De VVD Twenterand eist voor vanmiddag (vrijdag 10 juni) vijf uur tekst en uitleg van het gemeentebestuur over het verlenen van een ontheffing aan deze supermarkt. Dat bedrijf kon met die ontheffing haar deuren openen op Hemelvaartsdag en mag ook maandag (tweede pinksterdag) weer zaken doen.

 

Introductie scheiding

 

Volgens Veld van de C1000 uit Westerhaar is die ontheffing illegaal. Hij heeft de politie zelfs gevraagd om handhavend op te treden. Veld beweert dat de ontheffing nooit is gepubliceerd in de gemeentecourant en de gemeentelijke website. Dat moet uiterlijk vier weken voorafgaande aan de dag(en) van de ontheffing gebeuren.

De VVD heeft de zaak opgepakt. Fractievoorzitter Chris Walraven legt de kwestie voor aan het college. Bovendien heeft hij navraag gedaan bij de supermarkt uit vroomshoop hoe dit bedrijf open kan gaan op genoemde feestdagen, zonder dat daarvoor een ontheffing is aangevraagd.

Bedrijfsleider Arjan Sportel van die supermarkt zegt dat vanuit het landelijk hoofdkantoor wel degelijk een aanvraag bij de gemeente is ingediend om op zon- en feestdagen open te mogen. In Twenterand is het niet mogelijk om een supermarkt op zondag te openen. Wel mocht het bedrijf op feestdagen open, maar de gemeente zou hebben verzuimd te melden dat daarvoor telkens een ontheffing aangevraagd moet worden. De supermarkt besloot daarop op feestdagen open te gaan in Vroomshoop. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat in de contacten met de desbetreffende supermarkt inderdaad niet duidelijk genoeg is gemaakt dat het bedrijf steeds een ontheffing moet aanvragen wanneer de supermarkt op een feestdag de deuren wil openen.

Er zou nog een brief volgen, waarin deze supermarkt wordt gesommeerd in het vervolg wel vooraf een ontheffing te vragen.(tubantia)

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier