WMO zoekt mensen uit Westerhaar

0
637

Berichten uit de Adviesraad Wmo gemeente Twenterand

Op donderdag 13 juni kwam de Adviesraad Wmo weer bij elkaar

We werden bijgepraat over de ontwikkelingen van de Wmo, deze rapportage vindt 2 keer per jaar plaats en het gaat de laatste keren steeds over de overhevelingen van de AWBZ zorg naar de gemeenten.
En daarna de jeugdzorg wat een nog grotere transitie zal worden, zo ziet het uit.

Introductie scheiding

Dit valt nu erg samen met de bezuinigingen van het rijk en verandert nog steeds een beetje.
Er zijn al een aantal zaken duidelijk geworden en ook weer enigszins verzacht maar de financiële ruimte en waar het van betaald moet worden is nog niet helder.

 

Ook de aanpak hoe te komen tot de goede compensatie en het maatwerk hierin is steeds onderwerp van gesprek. De gemeente heeft hierover een communicatieplan opgesteld, voorlichting hierover is erg belangrijk en wij willen als leden van de adviesraad Wmo hier ons steentje aan bijdragen.
Maatwerk is belangrijk, mensen stimuleren mee te denken en mee te doen is prettiger als alleen maar te kijken naar wat jij hebt en dat wil ik ook. (hier heb ik recht op)

Wij hebben ons gebogen over deze ontwikkelingen en de manier waarop de gemeente Twenterand alles in de steigers gaat zetten. Er komt een nieuwe verordening er is uitgebreid nagedacht over hoe vertellen we het de burgers, instellingen en iedereen die hier bij betrokken is of gaat worden.
Er zijn interessante discussiepunten welke nog uitgewerkt moeten worden maar die ook de moeite waard zouden zijn om met meerdere groepen delen.
Hoe kan het mindere geld wat straks ter beschikking komt zo effectief mogelijk ingezet worden?
Het is bijna als je huishoudboekje, je wilt voor de belangrijkste zaken geld beschikbaar hebben.
Kom je uit Westerhaar en wil je meedenken, geef je dan op.
Informatie: mat.joosten@zonnet.nl 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier