Witte van Moort wint Provinciale dambeker!

0
679

logo-WvM.jpgOp maandagavond 16 april jl. werd in Heino de Provinciale bekerfinale gespeeld tussen Damvereniging Denk en Zet/Witte van Moort uit Westerhaar en Damclub Zoranet Zwolle.
Witte van Moort trad aan met Marino Barkel, Edwin Twiest, Eddie Hilberink en Gerbrand Hessing.
Marino Barkel speelde zoals gewoonlijk snel, kwam niet in de problemen en tekende na een kleine twee uur spelen de vrede met Martijn Vissers. Gerbrand Hessing speelde tegen Sico Jurrius, op papier de zwakste speler. Jurrius gaf echter goed partij en er leek weinig aan de hand. Maar in het late middenspel kwam Jurrius toch nog in grote problemen. Uiteindelijk wist Hessing met een lichte combinatie de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Introductie scheiding

Eddie Hilberink zette zijn tegenstander Bil Neven vanuit de opening aardig onder druk. Neven nam een voorpost in op veld 24, echter kwam Nevens aanval nooit tot zijn recht. Onder druk van de klok koos Neven in het late middenspel niet voor de sterkste voortzetting, waardoor hij uiteindelijk positioneel werd overmeesterd. Edwin Twiest speelde een klassieke partij tegen Johannes van der Veer. Het op het oog grote voordeel van Twiest kon niet met een overwinning bekroond worden. Van der Veer wist nog een vier om twee remise eindspel uit de stand te toveren, waardoor de eindstand werd bepaald op 6-2 in het voordeel van Witte van Moort. De bekerwinst is na het behaalde landskampioenschap op 25 februari jl. alweer de tweede prijs die de dammers van Witte van Moort dit seizoen hebben binnengesleept. Beide teams zullen de Overijsselse eer hooghouden in het Nationale bekertoernooi dat later dit jaar wordt afgewerkt in Huissen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier