Witte van Moort verpulvert DES Lunteren in laatste ronde

0
581

dammen_03In de laatste ronde van de Nationale competitie heeft Witte van Moort flink uitgehaald tegen DES Lunteren, 16-4. Marino Barkel gaf het goede voorbeeld door met snel spel tegenstander Ronald van de Beek van zijn stuk te brengen. Hiermee was hij net iets eerder klaar dan Edwin Twiest en Martijn Rentmeester. Twiest hield kopman Klarenbeek op remise terwijl Rentmeester invaller Wijnand Voskuil met een bord vol schijven kansloos liet. Pas rond de tijdnoodfase konden er weer enkele uitslagen genoteerd worden. Auke Scholma sloeg toe middels een lichte combinatie tegen Marcel Monteba, terwijl Casper Remeijer profiteerde van tijdnoodgeklungel van Edwin van Hierden. Remeijer mocht hiermee in zijn handjes knijpen daar van Hierden een winnende damcombinatie miste onder druk van de klok.

Supersub Irene Stegeman, vorige keer nog winnend als invaller, moest dit keer in het stof bijten tegen Matthias de Kruijf. De laatste die een puntje aan zijn tegenstander moest afstaan was Dik de Voogd die remise overeenkwam met Arjen Timmer.
Hierna volgden nog drie overwinningen van Niek Kuijvenhoven, middels een verrassend offer, van Boudewijn Derkx, die weer eens ten aanval trok, en van Ben Provoost die een mooie omsingelingspartij speelde tegen Harmjan Lammers.

Ondanks de ruime overwinning moet Witte van Moort genoegen nemen met een 5e plaats in de eindrangschikking. Het tweede team trad in Leeuwaarden aan voor het kampioensduel tegen de Oldehove. Met slechts twee beslissingen, een nederlaag van Gerwin Mollink tegen Tjalling Goedemoed en een winstpartij van Danny Slotboom op Wijnand Ankersmit waren de teams enorm aan elkaar gewaagd. De overige acht partijen eindigden in remise. Het kampioenschap leek binnen handbereik nadat Gerbrand Hessing die als laatste bezig was, winnend voordeel dacht te hebben tegen Rene Wijpkema. Helaas zat er nog één remisevariant in welke Wijpkema na lang peinzen vond. Hierdoor kwam Witte van Moort 2 niet verder dan 10-10 en eindigde het op de tweede plaats in de eindrangschikking. Promotie kan nu nog afgedwongen worden in de nacompetitie. Dan dient er gewonnen te worden van Heerenveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier