Witte van Moort-spelers konden geen potten breken op het NK Sneldammen

0
880

 

logo-WvM.jpgOp het NK sneldammen in Utrecht waren maar liefst 8 deelnemers van WvM aanwezig ;

 

Niek Jansen speelde bij de welpen een ongelukkig toernooi; de partijopzetten waren vaak wel goed, maar ‘ergens’ ging er iets niet goed. Resultaat was dat hij in de 3e groep uitkwam (plaats 17 tm 24)

Daar liet hij zijn klasse zien en haalde de eerste 3 rondes flink uit door alles te winnen; vermoeidheid zal een rol gespeeld hebben (zoals bij alle deelnemers), waardoor hij uiteindelijk nog 2 partijen remise speelde en de laatste 2 partijen verloor. Al met al een 20e plaats in dit sterke deelnemersveld !

Willem Fokkert had zijn dag niet; hoewel hij als laatste eindigde in dit toernooi, wil niet zeggen dat hij als kop van jut fungeerde; een paar goede partijen in de voorrondes en die onterecht verloor hadden Willem veroordeeld tot de 3e groep. Hier wist hij 1 partij te winnen (uitgerekend tegen de groepswinnaar), maar de overige partijen waren toch te vermoeiend (veel energie gestoken in de ochtendrondes) en verloor hij.

Introductie scheiding

Toch behoort Willem tot de beste 24 dammers van Nederland in zijn klasse!

In Groep B had WvM 3 sterke troeven, maar geen van hen wist door te dringen tot de finalegroep.

Alex Noppers had duidelijk zijn dag niet; damblindheid en gebrek aan geluk (remise in gewonnen stand of verliezen in gewonnen/remisestand) zorgden ervoor dat Alex in de 3e groep moest uitkomen; hier liet hij toch zien dat hij wel degelijk een finalewaardig kandidaat was, want hij liet weinig heel van de competitie; zelfs een onnodige nederlaag tegen de nummer 2 kon hij zich wel veroorloven! Een zure nasmaak zal regeren, maar het vertoonde spel ’s middags laat zien dat Noppers te laat heft gepiekt.

Regerende kampioen Jeffrey Steen en Jeroen Schokker waren na de voorrondes veroordeeld tot de 2e finalepoule; in de ochtendrondes hadden beide spelers een paar keer pech een goede stand niet om te zetten in winst; vooral Schokker zat heel dicht tegen de finalepoule aan, maar verloor op het eind een partij en wist dit niet meer te compenseren. In de 2e groep was het wel WvM wat heerste; Steen werd daarin 1e en Schokker 2e ; resp. de 9e en 10e plek

In Groep A, waar wereldkampioen Boomstra zijn titel wist te prolongeren, waren ook 3 spelers van WvM actief; Peter Hoopman, Jan van Dijk en Gil Salomé.

Hoopman speelde in voorrondes goede en attractieve partijen. Ook tegen van IJzendoorn en Sipma bleef hij moeiteloos op de been; vooral in de partij tegen laatstgenoemde was er van alles mogelijk; positioneel werd Hoopman weggetikt, maar kreeg kans op herstel en liet zich deze kans niet ontglippen. Sipma trapte op het eind zelfs in een kleine combinatie, waarna meteen tot remise besloten werd; als Hoopman had doorgespeeld, wat het maar de vraag of de Hijkenaar dat zou overleven… Helemaal ontevreden kan Hoopman dus niet zijn over zijn 1e optreden op het hoogste optreden sinds lange tijd en mocht hij zijn kunsten in de 2e groep laten zien.

Van Dijk speelde ouderwets grillig, maar ging niet altijd goed; een paar gelukjes (Salomé / Hakvoort waarbij hij nog een punt haalde), maar toch te weinig gescoord om een finaleplek te bemachtigen en ook hij mocht zijn kansen in de 2e groep gaan tonen.

Salomé had vooral pech dat hij zich niet plaatste; goed spel, maar teveel punten verspeeld; in de voorrondes stond hij gewonnen tegen Van Dijk en in een andere partij vond hij niet het juiste plan om zijn schivjenvoorsprong om te zetten in winst in het eindspel. De laatste ronde moest hij dan winnen tegen Hein Meijer om zich toch nog te plaatsen. Een openingsfoutje leverde hem een iets ongemakkelijke positie op, maar hij herstelde keurig; pas in het late middenspel nam hij te grote risico’s en moest zelfs een nederlaag incasseren. Ook Salomé mocht uitkomen in de 2e groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier