Witte van Moort op titelkoers

0
681

dammen_01In de negende ronde behaalde Witte van Moort een degelijke overwinning op Bart Smit Volendam. Daarmee handhaaft ons eerste team zich aan de top van de ranglijst. In wedstrijdpunten staat WVM gelijk met de medekoplopers VBI Huissen en Van Stigt Thans Schiedam.

Opvallend was dat geen enkele speler van WVM verloor. Dat gold dus ook voor invaller Bart Stegeman, die zijn sterke optredens in toernooien van dit jaar beloond zag met een plaats in het eerste team. Bart speelde een uitstekende wedstrijd, veroverde groot terreinvoordeel en leek tegen het einde van de partij zelfs even op meer dan een punt te mogen hopen. Maar zijn sterke opponent Sakidin verdedigde zich goed en bracht een punt voor Bart Smit binnen.

Naast acht remises werden twee overwinningen op het scorebord gebracht. Dik de Voogd verraste Sijmen Hansen met een mooie damcombinatie en Danny Slotboom won in een voor hem kenmerkende speelstijl van Johan Bastiaannet. Bastiaannet, die door problemen op de heenreis net als zijn teamgenoten Ndjofang en Oudshoorn met een half uur achterstand op de klok begon, bouwde tegen de halve hek met twee schijven op de lange lijn van Danny een solide ogende centrumpositie op. Nadat Danny een derde schijf naar de lange lijn verplaatste leek de stand positioneel voordelig voor Bastaannet, maar de beste kansen waren juist voor Danny die uiteindelijk ook een winnende doorbraak forceerde.

En zo blijft WVM met nog twee ronden te gaan volop in de race voor de landstitel. Volgende ronde volgt de altijd lastige uitwedstrijd tegen Geleen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier