Witte van Moort kopje onder in Schiedam

0
1005

jan-van-dijk-rechts-met-bril-kopie.jpgZaterdag 29 oktober verloor damvereniging denk en zet/Witte van Moort tegen en in Schiedam verdient met 12-8.
Na twee uur spelen echter was er nog niets aan de hand.
Hoop was er dat op een paar borden (Salomé, Wirny en Barkel) het positieve ratingverschil in het voordeel van WvM uit zou werken en dat het negatieve ratingverschil (Hilberink, Twiest, Aalberts en Noppers) beperkt zou blijven in de schade.
Al gauw bleek het ijdele hoop, want Twiest verloor daarna al snel van Van Berkel omdat hij een combinatie niet goed had doorgerekend en Van Berkel hem verraste met een lichte tegencombinatie. Tevens koos Hilberink tegen de Hypersnel spelende Luteijn in tijdnood voor een te riskante opzet door zich op zijn korte vleugel op te laten sluiten, waarna Luteijn Hilberink in een straf tempo naar een nul speelde.
Nadat Aalberts op een verrassende en schitterende combinatieve manier het bord vrijwel leeg combineerde tegen Clerc met remise als gevolg kwam Westerhaar op een nog grotere achterstand doordat invaller Noppers (Mol moest verstek laten gaan vanwege griep) de meerdere moest erkennen in oud-viervoudig wereldkampioen Gantwarg.

Introductie scheiding

Hessing en Barkel hadden het beste van het spel tegen respectievelijk Remeijer en Kos, maar konden geen potten breken.
Vervolgens kwam Westerhaar al op een niet meer te overbruggen achterstand, doordat Wong op zo een zeer verrassende doorbraakcombinatie werd getrakteerd dat toeschouwers en zelfs medespelers minuten lang moesten kijken wat hier nu eigenlijk gebeurde en zelfs werd gedacht dat tegenstander Vipulis zich vergiste.
Het bleek echter dat Vipulis de zaak goed had doorgerekend en een kansrijke doorbraak had genomen.
Op het moment suprême, met nog slechts enkele secondes op de klok, moest Vipulis een lastige keuze maken in een inmiddels remise stand. Hij besloot voor de enige voortzetting te kiezen die nog kans had op winst.
Wong zag met eveneens weinig tijd de remise actie niet en moest capituleren. Salomé en Van Der Stap deden in een laveerpartij ondertussen niks voor elkaar onder met remise als gevolg.
Daarna wist Dez/WvM toch eindelijk nog wat terug te doen.
Van Dijk wist op spectaculaire en zeer riskante wijze knap te winnen van oud-NK Heusdens die eerst nog een winnende en verborgen combinatie had verzuimd te nemen en Wirny wist principieel en gestaag Prinsen naar een nederlaag te schuiven waardoor de nederlaag toch nog enigszins draaglijk werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier