Witte van Moort goed uit de startblokken!

0
822

team1-1-640x480.jpgHet eerste team van Witte van Moort is de nieuwe competitie goed van start gegaan.

In eigen huis werd een regelmatige overwinning geboekt op Denk en Zet uit Culemborg, 12-8.
Toen de opstellingen bekend werden gemaakt, bleek het allemaal goed te zitten voor de thuisclub. De toppers Mark Podolski en Lucien Thomy Mbongo zaten tegen de twee zwakste spelers van Culemborg, terwijl ook op een aantal andere borden kansen lagen. Alleen Edwin Twiest zou een zware middag tegemoet gaan tegen de topper van Culemborg, grootmeester Jeroen van den Akker. De vooraf gedane prognose kwam bijna volledig uit. Allereerst kwamen de grootmeesters Andrej Kalmakov en Alexander Boulatov remise overeen, waarna dit voorbeeld werd gevolgd door debutant Frerik Andriessen uit Delft, tegen oud Witte van Moort speler Dik de Voogd.

Introductie scheiding

Hierna was het woord aan Lucien Thomy Mbongo, die ook debuteerde voor Witte van Moort. Langzaam maar zeker drukte hij tegenstander Sjuul Verheij steeds verder naar achteren, waarna hij de klus klaarde middels een combinatie. Dat vervolgens ook Marino Barkel wist te winnen van Jan Peter Patist was een meevaller voor Witte van Moort.
De ruime voorsprong werd echter al snel terug gebracht naar de minimale voorsprong doordat Edwin Twiest het niet kon redden tegen Jeroen van den Akker. Nadat Martijn Rentmeester tegen Sven Winkel, Casper Remeijer tegen Tjeerd Harmsma en Ben Provoost tegen Pieter Steijlen remise waren overeengekomen, was het zoals voorspeld aan Mark Podolski om de wedstrijd te beslissen. Een foutje in de structuur van de lange vleugel van Derk-Jan Riesthuis werd volledig uitgebuit met winst als gevolg. Dat Gil Salomé hierna nog remise speelde tegen John van den Borst was vooral van belang voor de statistieken.
De eerste stap richting het landskampioenschap is dus gezet. Over twee weken volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Hijken DTC.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier