Witte van Moort dendert over DES Lunteren

0
822

2012-01-14-13.jpgEindelijk…. Na een paar moeizame ontmoetingen tegen DES uit Lunteren werd er dit maal vrij gemakkelijk gewonnen.

We waren dus van tevoren gewaarschuwd en lieten niets aan het toeval over; Tolchikov en Salomé werden voor de wedstrijd opgesteld. Alleen was het nog wachten op Andriessen en Rentmeester, die vertraging hadden.
Mbongo opende de score in een ‘klassiekje’ Na een onzorgvuldige opbouwzet van J.van Hierden sr. profiteerde hij optimaal en won door een standaardzetje.

Introductie scheiding

Daarna won Barkel tegen Van Eck. In een partij die er op het oog vrij vlak uitzag, creëerde Barkel kansen vanuit het niets. De grote tijdnood van Van Eck speelde ook een belangrijke rol, waardoor Barkel alsnog wist te winnen in een overtuigend eindspel; enkele mooie varianten werden nog getoond door de WvM-er, die ondanks supersnel spel fraaie dingen berekent.

Twiest speelde zijn lijfvariant opnieuw; Erwin van Hierden week af van de partij Twiest-vd Akker uit de competitie en dat bleek geen echte verbetering. De spelers zelf konden na de partij niet precies aangeven waar zwart het precies beter kon doen en de overwinning kwam eigenlijk geruisloos tot stand

Tolchikov kwam tegen Lammers niet echt in ‘zijn’ spelletje terecht. Lammers bouwde secuur de partij op en creëerde zelf de kansen. Verder werd het evenwicht niet echt verbroken en remise is een feit.

Casper Remeijer is bezig aan een ijzersterk seizoen; ook nu drukte hij zijn wil in de partij op aan Van Hierden jr. Resultaat was een verdiende overwinning .

Gil Salomé kreeg geen vat op de stand van de tegenstander. Pas in de fase na het late middenspel begon het ratingverschil van zich spreken en nam Salomé de kansen optimaal waar.

Provoost won van H. van Hierden. Na het provocerende 34-30 16-21 (!?) ontspond er een spannend half-klassieke partij op het bord waar Van Hierden continu voorzichtig moest spelen. Een Ghestem van Provoost leek de doorslag te geven, maar het blijkt dat Van Hierden toch nog een verdediging had. Na de verdediging gemist te hebben won Provoost alsnog overtuigend.

Frerik Andriessen speelde tegen vd Beek ook een halfklassiek partij. vd Beek verraste in het middenspel met een offertje, maar Andriessen bleef rustig . In tijdnoodfase gebeurde er van alles en bleek Andriessen de ‘scherpste’ en nadat vd Beek een finesse over het hoofd zag was het erg snel gebeurd.

Rentmeester speelde een spannende partij tegen Monteba. In de Dibman-variant werd het overwicht niet echt verbroken. Voor de heren was het allemaal te rustig blijkbaar, waardoor beide kemphanen de knuppel in de hoenderhok gooiden.
Monteba kon op een bepaald moment op meerdere manieren combineren, maar die wonnen niet. Het alles of niets spel brak hem daarna alsnog op, waardoor ook Rentmeester de punten in ontvangst kon nemen.

Derkx had een interessante partij tegen Arjen Timmer. In een partij met wederzijdse kansen werd het overwicht niet echt verbroken, al leek het er achter het bord niet echt op. Nadat de stofwolken waren opgetrokken kon Arjen toch nog het tweede bordpunt binnenhalen voor DES.

Uitslag 18-2.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier