Witte van Moort boekt denderende zege

0
788

Zaterdag 8 december versloeg damclub Westerhaar op magistrale wijze damclub Friesland. De Westerhaarders kwamen op geen enkel bord in de problemen en hakten via vier goede en regelmatige overwinningen de Friezen in de pan.

logo-WvM.jpgDe score werd middels een gelijkwaardige puntendeling tussen Hessing en Buurke geopend. In een klassiekje speelden beiden de beste zetten met remise als resultaat. Daarna remiseerden Slotboom en Zondervan in een partij waar Slotboom lange tijd op meer kon hopen. De taaie Zondervan hield de verdedeging echter keurig in orde. Vervolgens deelden ook 6-voudig wereldkampioen Wiersma en Salomé de punten in een partij met veel onderhuidse spanningen, maar waar het evenwicht nooit verbroken werd. Gerlof Kolk zette de Friezen bijna op voorsprong, maar verwisselde een zet waardoor Remeijer zijn stand met grote tempi-achterstand nog net remise kon houden. Daarna kwam Witte van Moort op voorsprong doordat topscorer Odin Mol zijn tegenstander Kooistra handig te grazen nam.

Introductie scheiding

Edwin Twiest speelde voortreffelijk en tegenstander Scholma had de handen vol aan hem. Echter wist de routineer uiteindelijk nadeel te ontlopen en moest Twiest genoegen nemen met remise.
Hollander scoorde daarna het zesde en laatste puntje voor de Friezen, waarnaar WVM onverbiddelijk toesloeg. Barkel speelde langzaam maar zeker Huitema van het bord en Wirny en Kalmakov deden hetzelfde tegen respectievelijk Edelenbos en Leijenaar, waardoor de eindstand op 14-6 kwam. Westerhaar is nu zo goed als 99% zeker van klassebehoud en kan zelfs indien zo sterk verder gespeeld wordt als team als vandaag nog hopen op een topklassering. Voor de Friezen echter wordt het nog een heel gevecht om in de klasse te
blijven. Dus….in ieder geval lijkt het erop dat de Westerhaarders kunnen overzomeren, nog voor de winterstop, in de hoogste klasse van de nationale damcompetitie.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier