Winterfair Westerhaar zoekt beschutting

0
936

img_0270_640x480_400

In het verleden werden er in Westerhaar wel eens kerstmarkten in de openlucht gehouden. ,,Je blijft toch afhankelijk van het weer. Vandaar dat we dit jaar voor het eerst naar binnen gaan”, zegt bestuurslid Johan Dekker van Algemeen Zakelijk Belang, de middenstandsvereniging in Westerhaar. Zaterdag 29 november wordt de eerste editie gehouden van de Winterfair. Plaats van handeling: Kulturhus De Klaampe.

Het lijkt op voorhand een schot in de roos. ,,We hebben ruimte voor 36 kraampjes en die zijn allemaal bemand. Nee, ook de komende jaren zal het evenement niet grootschaliger van opzet worden. De Klaampe is nu eenmaal niet groter.”
Toch is de AZB er nu al van overtuigd de juiste beslissing te hebben genomen. Vooral omdat in het verleden kerstmarkten nogal eens werden geterroriseerd door hevige regenval. ,,Niet alleen bedrijven uit Westerhaar en omgeving komen die dag spullen verkopen. Daarbij gaat het haast vanzelfsprekend om spullen die betrekking hebben op Sinterklaas of Kerst.”
Gedurende de markt, die begint om 16.00 uur, zijn er op diverse tijdstippen optredens van onder meer het Mannenkoor Westerhaar, het trekharmonicaorkest Brucht uit Bruchterveld en Het Schaatsenslijpertje.
Verder is het de bedoeling dat er die dag een paardenkoets rijdt die bezoekers naar De Klaampe brengt. Met Het Haarhuus en De Sluis als opstappunten. ,,Dat wil zeggen: als de weersomstandigheden het toelaten. Anders wordt de koets voorgetrokken door een tractor.”
De inschrijving verliep voorspoedig. ,,Die kwam wat lauwtjes op gang. Maar dat zie je vaker: mensen moeten nu eenmaal eerst in de stemming raken. De afgelopen weken ging het echter ineens heel snel. Zodoende hebben we al meermalen ‘nee` moeten verkopen. Vervelend natuurlijk, maar aan de andere kant is het een teken dat deze Winterfair kennelijk in een behoefte voorziet. Of dit een nieuwe traditie wordt? Wat ons betreft zeer zeker.”
(De Koerier, Jan Colijn)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier