‘Winst in Nieuwleusen voor korfballers SDO Westerhaar`

0
614

d`Ommerdieck 1 – SDO 1 sdo_01 6-7 (3-3)

Nieuwleusen- Afgelopen zaterdagmiddag speelde de GVZ formatie uit Westerhaar in Nieuwleusen tegen d`Ommerdieck. Het warme weer zorgde voor de nodige toeschouwers. Aan het begin van de wedstrijd hadden beide ploegen het moeilijk om te scoren. Pas na 14 minuten gespeelde te hebben wist de thuisploeg het eerste doelpunt te scoren doormiddel van een strafworp. Een aantal minuten later kreeg SDO ook een strafworp toegekend die benut werd door Mark Ekkel. En zo werd er een matige eerste helft gespeeld deze werd dan ook afgesloten met 3-3 op het scorebord. Na rust was het d`Ommerdieck die direct wist te scoren. En het initatief niet weg gaf aan SDO dat ook nu weer de stand gelijk kon maken, 4-4 door een afstandsschot van Rick Hartman. Weer wist de thuis ploeg antwoord te geven en was het weer aan SDO om de stand gelijk te maken 5-5. Hierna nam SDO wel het initatief en kon via een strafworp de stand op 5-6 maken. Maar d`Ommerdieck bleef in de wedstrijd en kon uit een vrije bal de 6-6 maken. Maar de uitploeg van trainer/coach Rick Zomer uit Vroomshoop wist het laatste doelpunt te scoren en verzekerde zich van de 2 punten die meekonden naar Westerhaar.

Doelpuntmakers SDO: Mark Ekkel 3x, Rick Hartman 2x, Jan Willem Smelt en Brendan Stegehuis beide 1x.

Aankomende zaterdag speelt SDO 1 thuis tegen SEV 1 uit Zelhelm. Deze wedstrijd zal om 15:30 gespeeld worden op sportpark het Twistveen in Westerhaar.