Wildspiegels in buitengebied Twenterand

0
665

Op vier wegen in het buitengebied van Twenterand zijn relatief veel ongevallen met wild. Als preventiemaatregel willen gemeente en de Wildbeheereenheid wildspiegels gaan plaatsen.

Uit registratie vanaf 1995 blijkt dat in Twenterand op de Paterswal, Hoffmansweg, Weitemansweg en Bouwmeesterstraat vaak ongevallen gebeuren waarbij wild is betrokken. Dergelijke ongevallen komen op de Paterswal sinds de registratie jaarlijks tenminste één keer voor. De Weitemansweg, Hoffmansweg en Bouwmeesterstraat scoren jaarlijks wisselend, maar toch wordt het aantal ongevallen met wild ‘vrij hoog’ genoemd. Ook elders in Twenterand hebben zich ongevallen met wild voorgedaan, maar in die gevallen zou sprake zijn van incidenten. (Tubantia)

Introductie scheiding

Op vier genoemde wegen worden nu wildspiegels geplaatst. In totaal worden de spiegels geplaatst over een lengte van 8.900 meter: 4.500 meter aan de Paterswal, 1.700 meter aan de Hoffmansweg, 1.500 meter aan de Weitemansweg en 1.200 meter aan de Bouwmeesterstraat.

Wildspiegels zijn reflecterend. Het licht van aankomende auto’s weerkaatst in de richting van aangrenzende (bos)percelen. Wild schrikt van het licht van de weerkaatsing en heeft bij naderend verkeer minder snel de neiging om de weg over te steken. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier