‘Wilde actie’ in Westerhaar om aandacht te vragen voor groen onderhoud

0
723

1.jpgMedewerkers van de nieuwssite Westerhaardigitaal.nl en enkele andere vrijwilligers planten vrijdag ruim 2100 violen op de rontonde van de driesprong Hoofdweg, Vroomshoopseweg en Sibculoseweg. Met deze ludieke `wilde actie` vraagt een groep inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk om aandacht voor het groen onderhoud. Het motto is `Westerdigitaal.nl bekent kleur`.

Ooit zijn op de rotonde bomen geplant. Dat is geen succes, want de bomen benemen passanten het zicht op de verkeers- en de bewegwijzeringsborden. Daarop zijn de bomen weer verwijderd. De gemeente die verantwoordelijk is voor het onderhoud van het openbaar groen op de rotonde (eigendom van de provincie), zaait er gras in.

Tiny de Jong, inwoonster van Westerhaar-Vriezenveensewijk, vindt de rotonde geen gezicht. Dat meldt ze in een ingezonden brief naar dagblad De Twentsche Courant Tubantia. Met name omdat de rotonde de entree van het dorp is. De klacht wordt opgepikt door Herman Plattje van de nieuwssite Westerhaardigitaal.nl. Hij brengt een `wilde actie` op gang, met de hulp van een groep bekenden en drie bedrijven. Zo stelt bloemenhandel de Lelie ruim 2100 violen beschikbaar.

Twee ambtenaren van de gemeente Twenterand hebben poolshoogte genomen. Opmerkelijk genoeg heeft het college van burgemeester en wethouders van Twenterand juist deze week een voorstel gedaan om bedrijven de gelegenheid te geven het onderhoud van het openbaar groen op een rotonde over te nemen. Daarmee zou de gemeente 10.000 euro kunnen besparen. Bedrijven mogen in ruil voor het onderhoud, reclame maken op de rotonde.

Meer over deze ludieke staat zaterdag ook in de editie Twenterand van de Twentsche Courant Tubantia. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier