Wijzigingen afvalinzameling: kijk op de online Rova afvalkalender

0
1211

De online afvalkalender van Rova voor het jaar 2015 is klaar. Inwoners kunnen deze eenvoudig bekijken door postcode en huisnummer in te vullen op www.rova.nl/afvalkalender.
Omdat er een aantal zaken in de afvalzameling gaat veranderen is het belangrijk goed op de online kalender te kijken wat er precies op welk adres wijzigt.

In de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer de eerstvolgende inzameling is en waar de dichtstbijzijnde verzamelcontainers staan. Daarnaast kunnen hier de zakken besteld worden. De kalender wordt niet meer ongevraagd toegezonden. Voor mensen zonder internet bestaat de mogelijkheid de kalender aan te vragen via het ROVA Klantcontactcentrum (038) 427 37 77.

Introductie scheiding

De ROVA-app
Naast de online afvalkalender is de gratis ROVA-app beschikbaar. Hiermee zijn de inzameldagen altijd binnen handbereik. Op de ROVA-app kan een herinnering worden ingesteld. Op deze manier krijgen gebruikers een seintje wanneer de container aan de weg kan. Ook is te lezen waar de afval- en grondstoffen naar toe kunnen. De ROVA-app is er voor iPhone en Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Appstore.

Blik, sap- en zuivelpakken bij plastic verpakkingen
Met ingang van 1 januari 2015 kunnen blik, sap- en zuivelpakken bij de plastic verpakkingen aangeboden worden. Dit betekent dat inwoners vanaf dan ook hun blik en drankenkartons, zoals sap- en zuivelpakken in de zakken voor plastic aan kunnen bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier