WIE WORDT `DE DICHTER VAN TWENTERAND`?

0
793

img_7519_medium_400
TWENTERAND – Donderdag 31 januari is het de landelijke gedichtendag. Door de bibliotheken in Twenterand wordt voor de vierde keer aandacht geschonken aan deze landelijke gedichtendag.

Leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen Antonius, Regenboog, De Pölle, Smithoek, Nieuwoord, Fontein locaties Asterstraat en Hoofdweg, Blokstoeke, De Bron en Eltheto hebben op school geweldige gedichten gemaakt. Deze gedichten hadden als thema “Het geheim van de dichter” en de kinderen hebben daaraan allemaal hun eigen persoonlijke invulling gegeven. In de afgelopen maanden zijn er dan ook ruim 300 gedichten gemaakt. Al deze gedichten zijn gelezen en uiteindelijk zijn er zestien dichters genomineerd.

                                                                                                                                            

De 16 genomineerde gedichten worden beoordeeld door de zestien groepen die zelf gedichten hebben gemaakt. Daar-naast is er een jury met Piet Vogelaar/St. Twenterand
Cultuur en Annet Voortman/bibliotheek, die gaat letten op het voordragen van de gedichten. Zij bepalen samen wie zich de vierde winnaar mag noemen van de gedichtenwedstrijd.

Wellicht wordt Britt, de winnaar van vorig jaar, opgevolgd door Stef, Daniek, Naomi, Jeffrey, Maureen, Melanie, Tom, Iris, Tom, Maureen, Anniek, Nina, Karien, Maartje, Katleen of Michelle.

De gedichtendag wordt op 31 januari gevierd in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar.
(Foto gedichtendag 2007 archief WesterhaarDigitaal) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier