Wie worden de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand?

0
747

Op dinsdag 9 februari a.s. organiseren de bibliotheken in de gemeente Twenterand de gemeentelijke voorleeswedstrijd voor de basisscholen van Den Ham, Vriezenveen, Vroomshoop en Westerhaar. Aan deze voorleesdag, die in de bibliotheek van Vroomshoop wordt gehouden, doen dit jaar 18 scholen mee.

In dezelfde periode worden in Overijssel in elke gemeente soortgelijke voorleeswedstrijden georganiseerd. Doel van deze voorleeswedstrijden is om gezamenlijk met de scholen het plezier van lezen en voorlezen van mooie, spannende verhalen te promoten.

De gemeentelijke voorleeswedstrijd wordt in drie rondes gehouden. Van elke ronde gaat de beste voorlezer naar de halve finale, die op woensdag 24 maart plaats vindt in Sociaal Cultureel Centrum “De Caroussel” in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

De voorleeswinnaars van 7 Vriezenveense, 5 Vroomshoopse, 3 Westerhaarse en 3 Den Hamse basisscholen lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. De eerste ronde begint om 16.15 uur, de tweede om 18.30 uur en de derde ronde om 20.00 uur.
De voorlezers zijn leerlingen uit de groepen 7 en 8.

Een deskundige jury zal die dag beslissen wie zich de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand mogen noemen.

De jury bestaat uit:
• Mw. Gerda Dorman (oud-docente Nederlands)
• Mw. Esther Warmerdam (leerkracht en oud-collega bibliotheek Twenterand)
• Mw. Sipy Bos (teamleider bibliotheek Den Ham)

In de pauze wordt met de supporters de Annie M.G. Schmidt quiz gespeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier