Wethouder Visser politiek onder vuur in Plump Westerhaar-kwestie

7
742

Er is politieke beroering ontstaan over de handelwijze van wethouder Visser met betrekking tot het zwembad De Plump te Westerhaar. Later deze maand zal de kwestie, zo wordt gezegd, vanuit de gemeenteraad op de debatagenda worden gezet.

De initiatiefnemers Ten Napel en Hoekman klopten recent bij Visser aan en vroegen tijd en ruimte voor een onderzoek om alsnog, in een laatste poging, zwembad De Plump in Westerhaar voor sluiting te behoeden. Visser gaf hen daarvoor twee weken.

Dit was de eerste aanleiding voor gefronste wenkbrauwen. Op twitter roerden zich vooral de partijen GBT en VVD. Ze wezen erop dat de raad heeft besloten tot sluiting en zelfs al tot sloop van het zwemcomplex. Visser zou derhalve tegen het raadsbesluit ingaan, een besluit bovendien dat hij zelf had voorgesteld aan de raad.

De tweede aanleiding voor commotie was dat Visser het duo Ten Napel en Hoekman valse hoop zou bieden.

Introductie scheiding

 De wethouder kan namelijk, gezien de uitspraak van de raad, geen enkel plan tot behoud van De Plump van beide heren omarmen.

 

De beide Westerhaarders waren echter blij met de ruimte en ze wilden, conform de gemaakte afspraken met Visser, hun bevindingen vanochtend – na een onderzoek van twee weken – aanbieden aan de wethouder, maar die hield die boot opeens af en liet een ambtenaar het resultaat van de studie in ontvangst nemen. Dat verbaasde de beide initiatiefnemers die zeggen dat hun onderzoek kan leiden tot het openhouden van De Plump. (Deltafm)

7 REACTIES

 1. heel goed werk heren ik hoop dat jullie het lukt ik wens jullie veel sterkte het is goed voor ons dorp hopelijk denkt gem raad er ook zo over hg gr herman wessels

 2. Ik begrijp niet dat er beroering is ontstaan door de actie van dhr Visser, het wordt veroorzaakt door telkens de media op te zoeken. Jammer om op deze wijze iets te willen forceren. Lees ook het artikel van dhr Visser op Delta FM en trek dan nogmaals een conclusie, Visser kijkt naar een goedkopere oplossing dan slopen (besparing) Ten Napel krijgt een kans hier een plan voor aan te bieden en heeft geen plan klaar…… Hoe kun je het op voorhand een laatste reddingspoging noemen zonder dat je een concreet onderbouwd financieel plan hebt. Dan is het gedoemd te mislukken, alleen met een grote mond kom je er niet… En dat is ook maar goed! Ook ik vind het jammer dat de Plump verdwijnt maar die keuze was al gemaakt. Het nobele streven om de Plump open te houden zonder hulp van de gemeente is bij voorbaat kansloos. Misschien denkt dhr Ten Napel dat hij de 2e Henny van der Most is …….helaas, ik zou hem willen adviseren om nog eens goed in de spiegel te kijken……. En op zn bankrekening…..

 3. Die twee kunnen beter een zangduo gaan vormen “Bert & Ernie”, niet dat ze wel kunnen zingen …..Maar een zwembad redden lukt ze ook niet… En met beide dingen hebben hun iets gemeen. Er komt niks van terecht….. Hahahaha wat een Kn……. En dan nu ook nog eens de wethouder er in betrekken http://www.dom-dommer-domst.nl

 4. Tjonge,jonge het lijkt wel een persoonlijke vete door sommigen. Ik ken deze heren niet hoeft ook niet het gaat om ons zwembad voor onze kinderen, dat is wat telt en waar het om gaat…..!

  Deze heren proberen in ieder geval nog dat onze kinderen/kleinkinderen een kans krijgen zodat ze in hun eigen dorp naar het zwembad kunnen gaan, en niet een eind verder naar een ander dorp! Ook nog eens het zwembad waar de bewoners een bijdrage aan hebben gegeven. Maar ja hoe kan dit ook anders Westerhaar heeft er nog nooit bij gehoord en kan net de goed van de kaart worden geveegd door de gemeente Twenterand. Met veeeel moeite is er een Medische Centrum gekomen, en dat is ook het enigste daar zag men denk ik winst in anders was dit ook niet gerealiseerd. Ik hoop echt dat het lukt dus geef hun deze kans om aan te tonen dat een slagingskans heeft. Niet geschoten is altijd mis!!!Toch?

 5. Nee zeker geen persoonlijke vete, maar om nou te denken dat het zwembad achteraf gered kan kan worden lijkt mij ook kortzichtig. Als je je in deze kwestie had verdiept weet je dat alle besluiten al waren genomen en er geen mogelijkhefen zijn, of je moet het onmogelijke waar kunnen maken.

  Maar het zit hem nu net in het feit of je deze mensen kent of niet, als je deze mensen zou kennen dan zou je weten dat men zichzelf belangrijker vindt dan de samenleving en uit de referenties te lezen zijn het velen die zo denken.

  Bezint eer ge met hun als “badmeesters” begint.

 6. Het belangrijkste is dat men probeert om het zwembad open te houden, voor onze kinderen. Ja als je ze zelf oud genoeg hebt dan sta je hier niet bij stil misschien maar deze krijgen misschien ook kinderen enz. Als het niet lukt dat zou dan heel jammer zijn, maar proberen kan je toch kijk eens naar Kloosterhaar daar gaan het ook al jaren goed waar om zou het hier dan niet lukken. Ik hoop dat ze het voor elkaar kunnen krijgen met Tenterand, en de tijd zal het leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier