Wethouder reikt eerste bespaarbox uit

0
622

logo_gemeente_twenterand_182
Energiebesparing voor inwoners met minimum inkomen

Op woensdag 1 oktober om 10.00 uur reikt wethouder Van Abbema de eerste bespaarbox uit aan een inwoner van de gemeente Twenterand met een minimum inkomen. De uitreiking vindt plaats bij Aksie, Marijkestraat 10 in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Met deze actie laat de gemeente Twenterand zien dat energie besparen gemakkelijk kan zijn. “We slaan met de bespaarbox twee vliegen in één klap; ten eerste geven we de mensen met een minimum inkomen een steuntje in de rug, door een box te geven waarmee ze flink wat geld kunnen besparen. En ten tweede dragen we hiermee bij aan een duurzame samenleving,” aldus een enthousiaste wethouder Van Abbema.

De bespaarbox is een gezamenlijk initiatief van gemeente Twenterand met Woningstichting Vriezenveen-Westerhaar en Vestion wonen. In de bespaarbox zitten elf producten waarmee het milieu gespaard wordt en waarmee bespaard kan worden op de energierekening. Producten die in de box zitten zijn onder andere drie spaarlampen, een waterbesparende douchekop en een stekkerdoos om het sluipverbruik van electrische apparaten te verminderen.

Wie komen er voor de bespaarbox in aanmerking?
Alle inwoners van Twenterand met een minimum inkomen komen hiervoor in aanmerking. Degenen die daarvan bij de gemeente Twenterand bekend zijn, hebben hier een brief over gekregen. Deze brief moeten zij meenemen als ze de bespaarbox af willen halen.

Niet alle inwoners met een minimum inkomen zijn bekend bij de gemeente Twenterand. Mensen die twijfelen of u in aanmerking komt voor de bespaarbox, kunnen een inkomenscheck laten doen bij een van de twee locaties van Aksie. Daarvoor zijn loongegevens en legitimatie noodzakelijk! Van 17 september tot en met 12 november kan de inkomenscheck gedaan worden bij  de  locaties van Aksie:
• Marijkestraat 10 in Westerhaar-Vriezenveensewijk (voor inwoners van Vriezenveen, Westerhaar-Vriezenveensewijk, De Pollen of Bruinehaar).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier