Wethouder pleit voor actieve deelname aan dialoog megastallen

0
659

LOGO-gemeente.jpgOp 11 mei 2011 heeft staatssecretaris Henk Bleker van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie iedereen in Nederland opgeroepen deel te nemen aan de maatschappelijke dialoog over megastallen en veehouderij in Nederland. Hij wil graag alle argumenten op tafel en een waardevolle discussie over de richting die de veehouderij op zou moeten gaan. Het eindrapport over de maatschappelijke discussie moet eind september aan de staatssecretaris Bleker worden aangeboden.

Volgens een onderzoek dat het ministerie heeft laten doen bij de start van de dialoog zijn dierenwelzijn en volksgezondheid de belangrijkste argumenten in de discussie over megastallen. Veel Nederlanders vinden een dialoog zinvol. De dialoog wordt op verschillende manieren gevoerd.

 

Introductie scheiding

Hans Alders leidt de dialoog op internet en in bijeenkomsten. Op de website www.dialoogmegastallen.nl kan iedereen zich aanmelden om deel te nemen aan de discussie door een bijdrage te leveren, een mening te geven, mee te praten of een vraag te stellen. Daarnaast worden burgerpanels ingezet die advies geven over megastallen en worden discussiebijeenkomsten georganiseerd voor maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en wetenschap.

 

De Gemeente Twenterand wil de start van de maatschappelijke dialoog en de mogelijkheid om hieraan deel te nemen, bij haar bewoners onder de aandacht brengen. Wethouder Koster pleit voor actieve deelname van Twenterand aan de dialoog over megastallen: “Gezien de maatschappelijke onrust en de discussie hierover in Twenterand in de laatste jaren, is het belangrijk dat ons geluid helder en duidelijk wordt gehoord in de landelijke discussie. Ik denk dat de inbreng vanuit Twenterand landelijk meerwaarde heeft en zelfs richtingbepalend kan zijn in deze dialoog.”

De gemeente zal de heer Alders vragen om actief te zoeken naar participatie uit díe gebieden waar de maatschappelijke onrust het grootst is, zoals Twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier