WETHOUDER LAMBERS LEGT BOM ONDER COLLEGE

0
1646

TWENTERAND – Wethouder Bert Lambers ligt de laatste tijd flink onder vuur. In het politiek radio- en tvprogramma Manitobaplein 1 zei hij daarover: “Als de raad wil debatteren over mijn positie, dan is dat aan de raad. Als dat leidt tot een motie van wantrouwen, dan zij dat zo. Dat neemt niet weg dat ik natuurlijk zelf ook nadenk over mijn positie en of ik dit nog wel wil.”

“Op de manier zoals het de laatste weken gaat, houd je geen plezier in je werk. Als ik het voor mezelf zou doen, zou ik heel gauw iets anders opzoeken. Je hoopt toch iets te bereiken waar de samenleving bij gebaat is. Ik krijg na de raadsdebatten steeds meer de indruk dat men denkt dat je het voor jezelf aan het doen bent en dat je zelf er altijd beter aan wordt.”

Lambers: “Mocht ik besluiten dat ik geen wethouder meer zou willen zijn, dan zal ik in ieder geval van de gelegenheid gebruik maken om volledige openbaarheid te geven hoe bestuurlijk Twenterand (college en raad) in elkaar steekt. Ik kan u wel verzekeren dat velen dan nog vele malen meer verbaasd zijn dan dat ze verbaasd waren over het collegebesluit over het oud papier.”

“In de politiek worden altijd spelletjes achter de schermen gespeeld en daar worden de eigen belangen verdedigd en is het wel handig om ergens iets of iemand te gebruiken om de eigen belangen gerealiseerd te krijgen of om het eigen falen te verdoezelen.”

“Ik hoop dat mensen zich realiseren dat er ook nog mensen achter de bestuurder aanwezig zijn. In periodes als deze pleeg je een verschrikkelijke aanslag op je vrouw en kinderen. Dan schijnt het kwaliteit te zijn om b.v. op straat, in de vereniging en in de supermarkt kinderen na te schelden. Dat schijnt onder de noemer `heel normaal` te kunnen en te moeten zijn. Het trekt een verschrikkelijke wissel op jezelf en dat snijdt door je heen. Ik ken mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar alles houdt een keer op en het punt is nabij”, aldus Lambers op Delta FM.

Lambers hoopte tevergeefs op steun van het college: “Collegialiteit van bestuur had ook kunnen betekenen dat je in moeilijke situaties collega-wethouders gehoord zou hebben.”(DeltaFM)

Maar terwijl Lamberts over zijn positie nadenkt,
waren de vrijwilligers van OBS De Blokstoeke vanavond druk bezig
om het oud papier in te zamelen

  img_0028_1024x768_400     img_0027_1024x768_400 

                            img_0029_1024x768_400

                                  Vrijwilliger Gerard Lucht druk bezig om de container vol te krijgen

      

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier