Wethouder Koops van `t Jagt legt functie neer

0
2071

1koops_van_jagt_283Auke Koops van `t Jagt legt uiterlijk per 1 oktober 2008 zijn functie als wethouder neer. Koops van `t Jagt heeft dit dinsdagavond 24 juni aan de gemeenteraad meegedeeld. Toenemende gezondheidsklachten, in combinatie met de werkdruk die de functie van wethouder met zich meebrengt, heeft de CDA-wethouder tot deze beslissing gedwongen. “Een zware beslissing, maar gezien mijn gezondheid wel de enige juiste”, aldus Koops van `t Jagt, die zijn beslissing nam na overleg met het thuisfront en de voorzitter van de CDA-fractie.

Aan het eind van een lange raadsvergadering die `s middags om 13.00 uur al was begonnen in verband met de behandeling van de Voorjaarsnota 2009, nam Koops van `t Jagt het woord en lichtte hij zijn beslissing toe. Daarin bedankte hij de raad voor de goede samenwerking en het in hem gestelde vertrouwen tijdens zijn periode als wethouder.

Ook gaf hij aan bewust voor het zomerreces de raad hierover te informeren, want 1 oktober is het zo: In de zomermaanden vervang ik de collega-wethouders en burgemeester nog. Bovendien wil ik zorgen voor een goede overdracht van de lopende dossiers,” aldus de wethouder.

Acht jaar
Bijna acht jaar is Koops van `t Jagt wethouder geweest, waarin hij ook de herindeling meemaakte. Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing, Financiën, Grondbedrijf en exploitatie bestemmingsplannen en Beheer Gemeentelijke Vastgoed Zaken zitten in zijn portefeuille. Terwijl tussen 2001 en 2006 ook Volksgezondheid en Vrijwilligerswerk tot zijn werkgebied hoorde. Daarnaast is Koops van `t Jagt de eerste loco-burgemeester van Twenterand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier