Wethouder Engberts doet oproep: “Zeg ja tegen glasvezel!”

0
766

twenterand.jpgWethouder Engberts van de gemeente Twenterand doet een dringende oproep aan alle inwoners van het buitengebied die zich nog niet hebben aangemeld voor de aanleg van glasvezel: “Het percentage van de aanleg van glasvezel in het buitengebied is momenteel 31% en we hebben aan het eind van de week echt 50% nodig. Dus zeg nu ja tegen glasvezel, deze kans komt echt niet meer voorbij.”

Supersnel internet, snel uploaden en downloaden van (zware) bestanden; een paar van de voordelen van glasvezel. In de maand mei heeft Cogas een start gemaakt met de vraagbundeling van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Twenterand. Cogas en vijf providers hebben de afgelopen maanden voortdurend campagne gevoerd om het percentage van 50% te halen. “We moeten de komende dagen dus nog minimaal 19% halen, vandaar mijn oproep,” aldus de wethouder.

Bewoner beslist zelf
De uiteindelijke beslissing is aan de bewoners van het buitengebied zelf. In de laatste bijeenkomsten waarin de bewoners werden geïnformeerd werd opnieuw duidelijk dat Cogas samen met negen aandeelhoudende gemeenten, bij 50% aanmeldingen alle aansluitingen voor het hele buitengebied gaat verzorgen, inclusief maatwerk voor de meest ongunstig gelegen percelen. “Die 50% is hard, dus ik hoop niet dat mensen op elkaar wachten, maar voor 11 juli toehappen.”

Niet geschoten…
“Niet geschoten, is altijd mis, is hier zeker van toepassing,” vervolgt de wethouder. Ook mensen die in een bedrijfswoning of dubbel woonhuis (met twee adressen) wonen worden opgeroepen om mee te doen: “We moeten alles in het werk stellen om de 50% te halen voor de aansluiting van het buitengebied van Twenterand op glasvezel.”

Kijk voor meer informatie op www.glasvezelbuitenaf.nl/twenterand/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier