Wethouder Binnenmars onthult bouwbord brede school

2
828

img-1168-kopie.jpgWethouder Jan Binnenmars heeft vandaag het bouwbord onthuld van de Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Eind deze maand gaat op het terrein aan de Oranjestraat de eerste schop in de grond. De bouw wordt uitgevoerd door WBC Bouwgroep B.V. uit Winterswijk en de installatie door Lammerink uit Ootmarsum. Volgens de planning wordt de nieuwe school in de herfst van 2013 opgeleverd.

De Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk biedt straks ruimte aan basisscholen De Fontein en De Blokstoeke, kinderopvang De Cirkel en peuteropvang De Kleine Wereld van Stichting Kindcentra Twenterand De Cirkel. Tijdens de starthandeling hebben de directeuren van deze instellingen samen met een aantal kinderen op het bouwterrein een ‘wensbox’ begraven met daarin hun wensen voor de toekomst. 

Introductie scheiding

Klaar voor de toekomst
Wethouder Jan Binnenmars is blij dat er na de nieuwbouw van het Haarhuus en Kulturhus de Klaampe nu ook een flinke verbetering komt voor de huisvesting van de scholen en de kinderopvang: “Met deze brede school erbij is Westerhaar-Vriezenveensewijk straks weer helemaal klaar voor de toekomst. De drie nieuwe voorzieningen voldoen geheel aan de eisen van deze moderne tijd. Het mooie vind ik dat het toekomstige plein tussen de school, het Haarhuus en het Kulturhus een plek wordt waar verschillende generaties elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.”

Totaalconcept
Riemer Kramer, directeur van OBS De Blokstoeke, is trots op de fantastische voorziening die er komt: “De kwaliteit van het onderwijs in deze kleine kern gaat hierdoor een flinke impuls krijgen”. Marianne Nordt, directeur van CBS De Fontein (locatie Asterstraat), vult aan: “Een brede school is meer dan een school, het is een totaalconcept waarbij intensief samengewerkt wordt tussen de verschillende partijen en kinderen vanaf heel jonge leeftijd tot aan de middelbare school een onderkomen vinden. Een echt kindcentrum dus”.

2 REACTIES

  1. ik vind het geweldig dat er eens aan de kinderen is gedacht maar hoe moet het nu met kinderen die een school verlaten wegens pesten komen die elkaar daar straks weer tegen dat word nog eens super ze verlieten niet voor niets die andere school

  2. omdat ze bij westerhaar digitaal klakkeloos berichten kopieren en zelf geen ene journelastieke waarde hebben en liever de kop in het zand steken zonder verantwoording te nemen voor het gene wat ze posten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier