Wethouder André Idzinga voor de rechter

0
972


Wethouder André Idzinga van Twenterand moet zich binnenkort verantwoorden voor de politierechter voor uitspraken die hij heeft gedaan in zijn functie als secretaris van de partij Gemeentebelangen Twenterand over oud GBT-partijgenoot Warner Roozeboom ruim een jaar geleden. Idzinga was toen nog geen wethouder. De zaak dient eind maart voor de Zwolse rechtbank.

Roozeboom werd tijdens de ledenvergadering van Gemeentebelangen Twenterand op eind december 2009 geroyeerd door de partij die hij mede heeft opgericht. Van de vijftig aanwezigen stemden er 39 voor het royement en tien tegen. Volgens secretaris André Idzinga had het bestuur het royement voorgesteld omdat Roozeboom de partij had beschadigd. Zo zou het Vriezenveense raadslid ‘halve en hele leugens’ hebben verspreid. Ook zou hij de gang van zaken rond de vaststelling van kandidatenlijst, waarop hij geen plek had gekregen, hebben omschreven als een ‘complot’. Idzinga maakte ook melding van ‘alcoholdampen’ die Roozeboom steevast zouden omringen.

Roozeboom is blij dat de zaak nu voorkomt „Hier heb ik een jaar en twee maanden op moeten wachten. De hele zaak heeft een gigantische impact op mij en mijn familie gehad en heeft het nog steeds.

Idzinga wil niet inhoudelijk ingaan op de rechtszaak. „Ik ben wel verrast dat de zaak nog voorkomt.” Tubantia)
Voor reacties klik HIER

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier