Westerhaarse Rolstoelbasketballers strijden fel

0
953

logorolstoelbaskel_100
Het 2e team van de rolstoelbasketballers van Second Dribble speelde afgelopen zaterdag in Julianadorp 2 competitie wedstrijden. Twee totaal verschillende wedstrijden, maar uit beiden bleek dat het team progressie maakt en een aantrekkelijk spel kan laten zien.

De 1e wedstrijd kenmerkte zich door zeer weinig scores; erg veel schotpogingen van beide partijen “net gemist”. Wel was het een felle strijd, waarbij 2 spelers van de tegenpartij continue goed werden bewaakt door Matijs Sprakel en Hans Spang van SD. Deze wedstrijd werd door SD nipt verloren met 6-4.

De 2e wedstrijd vielen daarentegen juist veel scores. De aanval werd beter opgebouwd en Matijs Sprakel, zowel als Hans Spang wisten gaten te trekken. Hierdoor ontstonden scoringskansen. Het team wist daar volop gebruik van te maken, waarbij echter vooral Heidi Veurink, Hans de Boer en Margret Ester opvielen. Deze laatste wist, volgens een medespeler, veel in de rebound te onderscheppen en af te passen of zelf af te maken. Heidi Veurink was nu ook weer de constante factor. Betrouwbaar, de bal goed rondspelend en met een goed schot. Ook uit een vrije worp maakte zij een score. Harold Botter maakte een score vanuit een haast onmogelijke positie! Petje af! Zo zie je dat een ieder uit dit team zijn punten weet te pakken (beide spelers zijn, evenals de coach, afkomstig uit Westerhaar – Vriezerveen). Een grote rol in de opbouw speelde Hans de Boer. Deze speler is afkomstig uit het valide-basketbal. Hij weet een groot deel van het spel in positieve zin te bepalen. Eindstand 21-10 voor SD.

De coach van SD Ronald Hofsink zette duidelijk zijn tactiek uiteen en gaf goede aanwijzingen. Hierdoor wist iedereen zijn taak wat een stukje rust gaf. Van te voren had hij een goede analyse gemaakt van de tegenpartij, waardoor een aanvals- en verdedigingstactiek gemaakt kon worden. Het team waardeerde dit zeer!

Rolstoelbasketbal wordt sinds kort, naast de locatie Hardenberg, ook in Tubbergen en Westerhaar gespeel. Geïnteresseerd? Bel voor meer informatie over rolstoelbasketbal, Dick van de Wetering, 06-20004267 of info@rolstoel-basketbal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier