Westerhaarse ondernemers hebben behoefte aan bedrijfskavels

0
720

Algemeen Zakelijk Belang wil dat Garstelanden zo snel mogelijk wordt uitgebreid.

Ondernemersvereniging Algemeen Zakelijk Belang (AZB) uit Westerhaar pleit voor zo snel mogelijk uitbreiding van het bedrijventerrein Garstelanden. Ondernemers uit Westerhaar die in de toekomst willen uitbreiden of starten op bedrijventerrein Garstelanden zullen in de huidige situatie moeten vertrekken naar andere kernen. Deze situatie is ontstaan doordat de gemeente Twenterand nog steeds geen goedkeuring van de provincie heeft gekregen om bedrijventerrein Garstelanden uit te breiden.

De gemeente Twenterand heeft in het voorjaar van 2009 aangegeven dat bedrijventerrein Garstelanden zou worden uitgebreid. Nu blijkt dat de provincie Overijssel nog geen toestemming heeft gegeven. Voorzitter Bertus Veld: “Westerhaar heeft behoefte aan een nieuw bedrijventerrein. In het verleden zijn al een aantal ondernemers gedwongen vertrokken, omdat geen bedrijfskavels beschikbaar waren. Dit willen we niet nog een keer hebben. Bij ons zijn ondernemers bekend die eventueel behoefte hebben aan een bedrijfskavel op Garstelanden.”

Ook de Kamer van Koophandel Oost Nederland vindt dat bedrijventerrein Garstelanden moet worden uitgebreid. Adviseur Stimulering Regionale Economie Herald Immink: “Voor de werkgelegenheid en leefbaarheid van Westerhaar is het van groot belang dat bedrijventerrein Garstelanden wordt uitgebreid. De Kamer van Koophandel vindt dat Westerhaarse ondernemers in hun eigen woonplaats moet kunnen ondernemen en daarom moet Garstelanden worden uitgebreid.”

De gemeente Twenterand heeft bij de provincie aangegeven dat ze Garstelanden met 3 hectare willen uitbreiden. De gemeente heeft AZB voorgehouden dat de plannen doorgingen. Secretaris Jeroen Klinkhamer: “We zijn teleurgesteld dat de gemeente ons heeft voorgehouden dat Garstelanden zou worden uitgebreid. De ontwikkelingen stonden voor eind 2008 gepland. Tot nu toe is er niets gebeurd. We hopen nu dat de gemeente actie gaat ondernemen en de provincie van de plannen gaat overtuigen.” Zowel AZB als de Kamer van Koophandel vinden dat in 2010 met de uitbreiding van Garstelanden moet worden gestart”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier