Westerhaarse ondernemers benaderen kandidaat-Statenleden voor uitbreiding Garstelanden

0
591

Ondernemersvereniging Algemeen Zakelijk Belang (AZB) uit Westerhaar wil dat de provincie Overijssel de gemeente Twenterand de mogelijkheid geeft om bedrijventerrein Garstelanden met 3 hectare uit te breiden. De provincie Overijssel heeft de gemeente Twenterand laten weten maar een uitbreiding van 1,5 hectare in plaats van 3 hectare toe te staan. AZB vindt de opstelling van de provincie Overijssel buitengewoon jammer. Daarom heeft AZB Twenterandse kandidaat-Statenleden voor de Provinciale verkiezingen benaderd om zich in te zetten voor uitbreiding van 3 hectare.”

AZB-voorzitter Bertus Veld: ” Westerhaar heeft behoefte aan een nieuw bedrijventerrein. In het verleden zijn al een aantal ondernemers gedwongen vertrokken, omdat er geen bedrijfskavels beschikbaar waren. Dit willen we niet nog een keer hebben. De behoefte voor de komende jaren is meer dan 1,5 hectare en daarom is een uitbreiding van 3 hectare noodzakelijk.” Ook de Kamer van Koophandel Oost Nederland vindt dat bedrijventerrein Garstelanden voor 3 hectare moet worden uitgebreid. Voor de werkgelegenheid en leefbaarheid van Westerhaar is het van groot belang dat bedrijventerrein Garstelanden wordt uitgebreid.

De gemeente wilde voor de uitbreiding van bedrijventerrein Garstelanden een bestemmingsplan van 3 hectare maken, maar de provincie geeft alleen toestemming voor 1,5 hectare. Om de provincie te bewerken zijn Twenterandse kandidaat-Statenleden Henk Kerkdijk (CDA) en Martha van Abbema (Christenunie) door AZB en KvK benaderd om zich in te zetten voor de uitbreiding van 3 hectare.

De kandidaat-Statenleden: “Voor de leefbaarheid en werkgelegenheid is het belangrijk dat Westerhaarse bedrijven zich kunnen vestigen of uitbreiden in hun eigen kern. Wij willen ons in de komende periode inzetten voor een uitwerkingsbevoegdheid van 3 hectare voor bedrijventerrein Garstelanden. In eerste instantie kan dan 1,5 hectare worden uitgegeven met de optie om later nogmaals 1,5 hectare uit te geven. De uitbreiding van 3 hectare kan dan alvast in het bestemmingsplan worden verwerkt.”

Algemeen Zakelijk Belang en de Kamer van Koophandel zijn blij met de opstelling van de kandidaat-Statenleden. Wij hopen dat de provincie de gemeente zo snel mogelijkheid toestemming geeft om een uitbreiding van 3 hectare mogelijk te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier