Westerhaarse Coach begint goed

1
784

2de_coach_ronald_hofsink_800x600_8001ste rolstoelbasketbalteam Second Dribble begint goed.
Afgelopen zaterdag speelde het 1ste rolstoelteam van Second Dribble de eerste twee wedstrijden in het seizoen. Een late start, maar met veel succes.
Voor de wedstrijden reisde het team ditmaal af naar Alphen aan de Rijn. Niet naast de deur, maar daar is dit landelijk spelend team aan gewend.
De wedstrijd tegen Achilles uit Nuenen begon vol overtuiging. In het 1ste kwart nam SD een voorsprong en bouwde deze alleen maar uit. Verdedigend nam het Hardenbergs team geen risico, en de punten bleven komen. De wedstrijd werd gewonnen met een duidelijke 24 – 2.

De wedstrijd tegen EarlyBird uit Purmerend beloofde een pittige te worden. EarlyBird is altijd dé grote concurrent van SD geweest en gebleven. Toch kunnen alle spelers enorm goed met elkaar het 5de kwart “spelen”.
In de wedstrijd is dat echter anders. Dan wordt er hard en fysiek gespeeld om de winst binnen te halen. In het 1ste en 2de kwart speelde SD op de punten en probeerde de getrainde technieken te spelen. In het 3de en 4de kwart bleek EarlyBird de sterkere. In de laatste minuut scoorde Rob Edmonds van EarlyBird nog een driepunter maar zelfs dit was net niet genoeg. Het Hardenbergs team won de wedstrijd met een nipte zegen, 26 – 25

Geïnteresseerd in Rolstoelbasketbal? Bel 06 2000 4267 (Dick) of kom langs op een training op Donderdag avond in Sporthal De Kamp in Hardenberg.
(foto-Ronald Hofsink uit Westerhaar-Vriezenveensewijk)