Westerhaarders naar Kenia

0
720

logohousehopeandglory_411WESTERHAAR – De groep van elf vrijwilligers uit Westerhaar die in Kenia een kinderschool gaat bouwen voor de bevolking van het plaatsje Tendwa, vertrekt vandaag naar het Afrikaanse land.
In drie weken tijd wil de groep een schooltje met twee klaslokalen uit de grond stampen. Met de hulp van de Westerhaarse bevolking en de Hervormde Kerk Westerhaar is ruim 10.000 euro verzameld voor de aanschaf van materialen voor de bouw.
Het idee voor deze vorm van hulp heeft haar oorsprong in 2004, toen de opbrengst van de Vakantiebijbelweek werd besteed aan een project van de Westerhaarse Ariëtte Drent. Met nog enkele giften erbij slaagde Drent erin om een kindertehuis in Tendwa te realiseren. Als uitsvloeisel hiervan ontstond in 2007 het idee om een schooltje te bouwen.
De reis naar Kenia stond lange tijd op losse schroeven vanwege de riskante politieke situatie in het Afrikaanse land, maar de rust is inmiddels teruggekeerd.
“De fundering van de school is inmiddels aangelegd. Wij gaan er in drie weken tijd voor zorgen dat het gebouw grotendeels wordt opgebouwd. We hebben enorm veel zin om een klein steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van het arme Afrika”, vertelt woordvoerster Nita Beumer kort voor vertrek.
Zij zal speciaal voor deze krant een reisverslag bijhouden voor het thuisfront. Elke week verschijnt een verslag daarvan in de krant.
Donderdag 31 juli keren de acht Westerhaarders, twee Almeloërs en één Oldenzaler weer terug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier