Westerhaar-Vriezenveensewijk opnieuw het meest actief op Marktplaats

0
712

Ons dorp is opnieuw uitgeroepen tot handelshoofdstad 2014 van Overijssel. Maar liefst 26 procent van de inwoners van het dorp handelde in de eerste tien maanden van 2014 via Marktplaats en daarmee waren zij in Overijssel de actiefste handelaren op het platform. Dat blijkt uit onderzoek* van Marktplaats naar de online handelsactiviteiten in Nederlandse gemeenten. Het is de achtste keer dat Marktplaats de handelsactiviteiten in kaart heeft gebracht en daarbij de handelshoofdsteden heeft benoemd.
De volgende drie producten werden het meest aangeboden door inwoners van de handelshoofdstad van Overijssel:
1. Damesschoenen
2. Bankstellen
3. Woonaccessoires

Landelijk gezien werd er het meest gehandeld in het Groningse Bad Nieuweschans, dat hiermee een jaar lang de titel handelshoofdstad van Nederland mag dragen.

Introductie scheiding

“Het internet stelt iedereen in staat om heel Nederland tot zijn of haar afzetmarkt te maken. Het onderzoek toont aan dat juist inwoners van kleinere plaatsen koplopers zijn als het gaat om online handelen”, aldus Olivier van Duijn. “Deze lijst met handelshoofdsteden laat zien dat waar je woont niet belangrijk is voor succesvol spullen verkopen of kopen via Marktplaats.”
“Ik ben echt actief geworden op Marktplaats nadat mijn kinderen ouder werden”, aldus Yvonne Meijerink uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. “Kinderspullen heb ik het meest verkocht. De spullen zijn nog in goede staat en ik vind er op Marktplaats altijd veel geïnteresseerden voor. Het is fijn dat andere mensen nog wat hebben aan de spullen die ik niet meer gebruik en het brengt een leuk bedrag voor ons op. Bovendien hebben wij inmiddels bijna onze hele zolder verkocht op Marktplaats dus het levert ons ook nog eens flink ruimte op.”

Waar Marktplaats vorig jaar op de handelssite al een verdubbeling zag in het mobiele gebruik via tablet en smartphone, bezoekt dit jaar maar liefst 60 procent van de bezoekers Marktplaats via een mobiel apparaat en de overgebleven 40 procent via de desktop. Hiermee is mobiel dus voor het eerst groter geworden dan bezoek via desktop. Maandelijks zitten er ruim 3 miljoen mobiele gebruikers op Marktplaats die in de maand oktober maar liefst 74 miljoen keer via een de mobiele site of app de site bezochten, ten opzichte van 61 miljoen keer dezelfde maand vorig jaar.
Waar Bad Nieuweschans handelshoofdstad nummer één is op landelijk niveau, is Westerhaar-Vriezenveensewijk mobiele handelshoofdstad van Nederland geworden. 54 procent van het totale aantal Marktplaatsgebruikers uit dit dorp plaatste advertenties met behulp van een mobiel device. Oudeschoot (Friesland) staat op een tweede plaats met 52 procent, gevolgd door het Drentse Elim met 46 procent.

Naast de landelijke handelshoofdstad is ook per provincie gekeken naar de plaats waar het meeste gehandeld wordt. De handelshoofdsteden per provincie zijn (weergegeven op basis van de top 12 handelshoofdsteden):

Groningen – Bad Nieuweschans
Friesland – Twijzelerheide
Drenthe – Elim
Gelderland – Andelst
Limburg – Roosteren
Utrecht – Overberg
Noord-Brabant – Baarle-Nassau
Noord-Holland – Zwaag
Overijssel – Westerhaar-Vriezenveensewijk
Flevoland – Zeewolde
Zuid-Holland – Papendrecht
Zeeland – Oud-Vossemeer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier