Westerhaar kent zes nieuwe Young Leaders!

0
1047

2013-11-21-11-28-19-zes-young-leaders-in-westerhaar-beveiligde-weergave-microsoft-word-producta.jpgVorige week hebben een zestal jongeren uit Westerhaar hun Young Leaders certificaat in ontvangst genomen. De jongeren hebben dit certificaat behaald door deel te nemen aan het project Jong Leiderschap dat word uitgevoerd door gemeente Twenterand, ZorgSaam Twenterand, het NJR (Nationale Jeugdraad) en Noorda & Co.. Binnen het project worden jongeren uit de gemeente Twenterand opgeleid op tot jonge leiders die de behoeften van leeftijdsgenoten omzetten in acties.
De jongeren hebben vier weken een training gevolgd waarin verschillende vragen aan bod kwamen. Wat kenmerkt ons dorp? Waar is de Westerhaarse jeugd goed in? Wat missen wij in Westerhaar? Wat kan ik hier in bijdragen? Wie kan ons daar bij helpen? Kortom; samen hebben de Young Leaders nagedacht over deze, soms lastige, vragen.

Introductie scheiding

Concreet betekent dit voor nu dat de Young Leaders een voetbaltoernooi en bokslessen hebben georganiseerd. Daarnaast is er voor het eind van dit jaar een leuke afsluiter georganiseerd door met z’n allen te gaan shoppen bij de Primark in Essen.
In de toekomst zullen de Young Leaders samen met de andere jeugd uit Westerhaar activiteiten blijven ontwikkelen en de behoefte van de jeugd blijven vertalen. Zij worden hierin ondersteund door het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand. 

2013-11-21-11-28-19-zes-young-leaders-in-westerhaar-beveiligde-weergave-microsoft-word-producta.jpg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier