Werkstraf en rijontzegging geëist tegen Volkswagen Golf-bestuurder uit Westerhaar

0
631

logo-Politie.jpg240 uur werkstraf en twee jaar rijontzegging, waarvan één jaar voorwaardelijk. Dat eist het Openbaar Ministerie (OM) tegen een 28-jarige inwoner uit Westerhaar die begin maart, rijdend in zijn Volkswagen Golf, een ongeluk zou hebben veroorzaakt op de N36. Daarbij kwam een vrouw uit Hengelo om het leven.

De grijze Volkswagen Golf van de verdachte wijkt op zaterdag 8 maart om onbekende reden uit en komt op de andere weghelft van de N36 tussen Vriezenveen en Almelo. Daardoor moet een auto uitwijken die frontaal op een tegenligger botste. Een 54-jarige vrouw overlijdt bij het ongeluk en vier anderen raken gewond.
Het duurde vervolgens nog 20 dagen voordat de verdachte gevonden werd. Hij gaf in verklaringen bij de politie en ook in de rechtbank aan niet in de gaten te hebben gehad dat hij op de andere weghelft heeft gereden en dat er achter hem een ongeluk is gebeurd.

Filmpje in Onder de Loep (RTVoost)

Introductie scheiding

Een filmpje van het ongeluk is te zien bij het RTV Oost opsporingsprogramma Onder de Loep. De verdachte ziet deze beelden voor het eerst op een familiefeest, daar ontkent hij dat hij die weg gereden heeft. De volgende dag kijkt de verdachte de beelden terug en beseft dat het zijn auto is. Toch gaat hij nog niet naar de politie. Hij wil wachten tot zijn vriendin terug is van haar werk. Inmiddels heeft de politie hem gevonden en staat bij hem voor de deur.

Rechter Rene Melaar verbaasde zich vanmiddag over het gedrag van de verdachte, waarom hij niet meteen naar de politie is gegaan en waarom hij tijdens politieverhoren van mening en van verhaal is veranderd. De verdachte zegt nog steeds niet te weten of hij op de andere weghelft gereden heeft. Volgens zijn advocaat zijn er te weinig getuigenverklaringen die hem aanwijzen als schuldige en zijn er minstens net zoveel verklaringen die niets vreemds gezien hebben aan zijn rijgedrag.
Het OM vindt het een duidelijke zaak; schuldig aan roekeloos rijgedrag. En ook al heeft de verdachte zelfs nog nooit een verkeersboete gehad, het OM wil een rijontzegging. De advocaat van de verdachte werpt tegen dat hij zijn rijbewijs nodig heeft omdat hij in ploegendienst werkt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier