Werkbezoek VVD politici aan Platform Engbertsdijksvenen.

0
641

Op vrijdag 11 september zijn VVD-Europarlementariër Jan Huitema en VVD-Kamerlid Rudmar Heerema te gast bij het Platform Engbertsdijksvenen, om met eigen ogen kennis te nemen van doorgeslagen natuurmaatregelen.

Het platform, gevormd door 8 agrariërs uit Bruinehaar en Landgoed Huize Almelo, verdedigd al jarenlang de belangen van haar leden.
Wet- en regelgeving voor het beschermen van het N2000 gebied, het Engbertsdijksvenen, heeft sterke nadelige gevolgen voor de agrarische ondernemers aan de oostzijde van het natuurgebied. Een 3 tal goede bedrijven worden direct in hun voortbestaan bedreigd, voor nog eens 5 bedrijven zal op de langere termijn mogelijk een zelfde lot gaan gelden. Landgoed Huize Almelo zal een groot areaal landbouwgrond (160 ha) moeten opofferen waardoor dit historisch landgoed vanuit cultureel oogpunt ernstig beschadigd raakt.

Daarnaast zullen, als alle natuurbeschermingsmaatregelen aan de zuidzijde van het gebied (omgeving de Pollen) doorgang vinden, ruim 30 woningen met ernstig wateroverlast te maken krijgen.

Schrijnend is het dat ondanks deze extreme maatregelen er slechts een kleine kans is op het het weer laten groeien van nieuw veen. Het in onbegrijpelijk dat Staatssecretaris Dijksma, ondanks overtuigende rapporten en een meerderheid in de Kamer haar plannen lijkt te willen doorzetten.

De beide VVD politici, aangevuld met VVD-Statenleden worden uitgebreid voorgelicht tijdens hun bezoek aan de prachtige Engberstdijkvenen. Vanaf 16.00 uur willen we een ontmoeting organiseren met regionale VVD politici in het Dorpshuis Bruinehaar, Gravenlandweg 18.

Vanaf 16.00 uur staat er een ontmoeting gepland met regionale VVD politici in het Dorpshuis Bruinehaar, Gravenlandweg 18. Aansluitend is er een persmoment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier