Welzijn Twenterand heeft tweede bijdrage binnen voor het Digitaal Muziek Project

0
619

logostichtingwelzijntwenterand_131
Stichting Welzijn Twenterand heeft van het Cogas Cultuurfonds 5000 euro toegezegd gekregen voor het Digitaal Muziek Project. Het totale project kost in totaal anderhalve ton. Daarnaast is dit project genomineerd voor de Cogas Cultuur Award vanwege het ambitieuze karakter. Deze Award zal op 22 mei a.s. worden uitgereikt.

De doelstelling van het Digitale Muziek Project is: “Het wekelijks bieden van een plek, tijd en ruimte waar jeugd, tieners en jongeren – onder begeleiding – met muziek bezig kunnen zijn en dat in de breedste zin van het woord. De integrale benadering moet zorgdragen voor brede participatie en een groot potentieel aan de te bereiken doelgroep.”

Stichting Welzijn Twenterand wil met dit project de eigen cultuurbeleving onder jeugd, tieners en jongeren bevorderen, waardoor zij onderling meer contact met elkaar kunnen onderhouden en meer zicht krijgen op de eigen belevingswereld en die van de ander.

In het project zitten enkele uitdagende aspecten. Naast het met elkaar beoefenen, beluisteren en uitwisselen van muziek kunnen nieuwe combinaties en interesses op allerlei gebieden ontstaan. Zo wordt er niet alleen een oefenruimte ingericht voor bandjes uit Twenterand, maar is er naast een grafische afdeling voor het ontwerpen van een cd-hoes ook een (mobiele) studio die voorziet in allerlei registratie-apparatuur en mogelijkheden om één en ander tot in perfectie te mixen tot een mooi eindproduct in de vorm van een cd of vinylexemplaar. De studio is eveneens geschikt voor aanstormend dj-talent, die voornamelijk (hard)trance, jumpstyle, hardcore of hardstyle maken.

Het eindresultaat hoeft niet persé uitgebracht te worden op cd of vinyl, het is mogelijk eigen producties te laten downloaden via een speciaal op te zetten website onder de naam SWT Records. Op deze website is naast informatie over de bands en dj`s, informatie te vinden over alles wat het Digitaal Muziek Project omvat. Zo ontstaat een totaal overzicht van alles wat Twenterand te bieden heeft door en voor de jeugd, tieners en jongeren op het gebied van eigen geproduceerde muziek.
De muziek zal ten gehore gebracht worden tijdens het radioprogramma ‘Flashback from the Future”, tijdens de podiumavonden in Flashback Live in Vriezenveen of het PopFront in Vroomshoop of uiteraard tijdens de eigen optredens van de bands/dj`s.

Het project, geheel gerund door vrijwilligers – onder begeleiding van een professionele arbeidskracht – start als 80-85% van de financiële dekking gehaald is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier