Welzijn Twenterand heeft eerste euro`s binnen voor het Digitaal Muziek Project

0
618

logostichtingwelzijntwenterand_131
Stichting Welzijn Twenterand heeft van het Oranje Fonds 10 mille in euro`s toegezegd gekregen voor het zeer ambitieuze DMP, een afkorting van Digitaal Muziek Project. Het totale project kost in totaal anderhalve ton.

De doelstelling van het Digitale Muziek Project is: “Het wekelijks bieden van een plek, tijd en ruimte waar jeugd, tieners en jongeren – onder begeleiding – met muziek bezig kunnen zijn en dat in de breedste zin van het woord. De integrale benadering moet zorgdragen voor brede participatie en een groot potentieel aan de te bereiken doelgroep.”

Stichting Welzijn Twenterand wil met dit project de eigen cultuurbeleving onder jeugd, tieners en jongeren bevorderen, waardoor zij onderling meer contact met elkaar kunnen onderhouden en meer zicht krijgen op de eigen belevingswereld en die van de ander. DMP sluit aan op het eerder toegekende project ‘Try It Yourself`, dat in maart start in de vier kernen in Twenterand, waarbij de jeugd vanaf groep 8 van de basisschool kan kennismaken met muziekinstrumenten. Bij DMP worden er niet alleen workshops georganiseerd, maar er zal ook regelmatig een gastdocent uitgenodigd worden die de doelgroep iets kan bijbrengen over alle aspecten van muziek en performance. Zo wordt er een samenwerking opgezet met muziekdocenten van het voortgezet onderwijs en Muziekschool Twente.

In het project zitten enkele uitdagende aspecten, die nog nooit eerder vertoond zijn in de gemeente Twenterand. Naast het met elkaar beoefenen, beluisteren en uitwisselen van muziek kunnen nieuwe combinaties en interesses op allerlei gebieden ontstaan. Zo wordt er niet alleen een oefenruimte ingericht voor bandjes uit Twenterand, maar is er naast een grafische afdeling voor het ontwerpen van een cd-hoes ook een (mobiele) studio die voorziet in allerlei registratie-apparatuur en mogelijkheden om één en ander tot in perfectie te mixen tot een mooi eindproduct in de vorm van een cd of vinylexemplaar. De studio is eveneens geschikt voor aanstormend dj-talent, die voornamelijk (hard)trance, jumpstyle, hardcore of hardstyle maken.

Het eindresultaat hoeft niet persé uitgebracht te worden op cd of vinyl, het is mogelijk eigen producties te laten downloaden via een speciaal op te zetten website onder de naam SWT Records. Op deze website is naast informatie over de bands en dj`s, informatie te vinden over alles wat het Digitaal Muziek Project omvat. Zo ontstaat een totaal overzicht van alles wat Twenterand te bieden heeft door en voor de jeugd, tieners en jongeren op het gebied van eigen geproduceerde muziek.
De muziek zal ten gehore gebracht worden tijdens het programma ‘Flashback from the Future” op Delta FM, tijdens de podiumavonden in Flashback Live in Vriezenveen of het PopFront in Vroomshoop of uiteraard tijdens de eigen optredens van de bands/dj`s.

Het project, geheel gerund door vrijwilligers – onder begeleiding van een professionele arbeidskracht – start als 80-85% van de financiële dekking gehaald is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier