Wegen rondom Brede School in Westerhaar bijna klaar

0
625

De wegen rondom de Brede School Westerhaar zijn zo goed als klaar. De gemeente Twenterand vervangt nog deze week de tijdelijke bebording door de nieuwe, definitieve borden. Verkeerswethouder Engberts is blij dat nu een einde kan worden gemaakt aan de tijdelijke situatie: “We hebben zoveel mogelijk een logische route gecreëerd, in nauwe afstemming met direct betrokkenen uit de buurt zoals de vertegenwoordigers van de school, de Klaampe en ’t Haarhuus. Dat heeft uiteindelijk tot de verkeerssituatie geleid die recht doet aan de belangen van alle betrokkenen.”

Introductie scheiding

 

Het weggedeelte direct vóór de school, wordt ingericht als weg met éénrichtingsverkeer (blauw bord met witte pijl). Hierdoor wordt meteen het gebruik van de kiss and ride strook aangemoedigd (het bord ‘kiss and ride strook’ zal ook worden geplaatst). Hierdoor stappen de kinderen automatisch aan de juiste kant van de weg uit. Het éénrichtingsverkeer geldt vanzelfsprekend ook voor het nieuwe weggedeelte. Aan het ‘einde’ van het nieuwe weggedeelte (bij ’t Haarhuus) wordt het bord verboden in te rijden (rode bord met de witte balk) geplaatst. De overige wegen zullen dus ’twee richtingen’ blijven. Naar verwachting is het nieuwe weggedeelte eind deze week (donderdag of vrijdag dus) gereed en plaatst de gemeente de definitieve bebording.

Draagvlak
Eind februari zijn de direct betrokkenen uit de buurt zoals de vertegenwoordigers van de brede school, de Klaampe, ’t Haarhuus en de gemeente, bij elkaar geweest om de tijdelijke verkeersmaatregelen rondom de Brede School in Westerhaar met elkaar te bespreken. De tijdelijke situatie betekende dat iedereen zich nog even moest behelpen. “Mensen gebruiken hun gezond verstand en zien dat er sprake is van een tijdelijke situatie,” aldus wethouder Engberts. “Maar vooral ook door de goede onderlinge communicatie, van de scholen naar de ouders, hebben wij vrijwel geen klachten ontvangen. Als gemeente zijn wij daar blij mee, we maken graag van de gelegenheid gebruik iedereen te danken die hieraan heeft bijgedragen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier