Weerstand tegen en vandalisme bij Gat van Francke

10
2849

WESTERHAAR/SIBCULO – Er bestaat zowel maatschappelijke als politieke weerstand tegen het invoeren van een entreeprijs voor het zwemmen in het zogenoemde Gat van Francke in Sibculo nabij Westerhaar-Vriezeneensewijk. Uit kennelijke boosheid is afgelopen nacht vandalisme gepleegd.

Op het terrein van het Gat van Francke werd vannacht meubilair ondersteboven getrokken en zijn afvalcontainers omgegooid en deels geleegd.

Volgens eigenaar Woertman van de recreatieplas heft hij sinds korte entree (een euro per persoon, een riks voor een autoparkeerplek) omdat hij de afgelopen tijd investeringen pleegde en om een vorm van selectie aan de poort mogelijk te maken.

Via twitter hebben ook raadsleden van Twenterand zich reeds met de zaak bemoeid, al voor het vandalisme plaatsvond. Zo vond zegsman Paters van GBT het niet kunnen dat er nu ineens, als donderslag aan een tropische hemel, voor het zwemmen moet worden betaald. Zijn collega Walraven van VVD denkt dat Woertman het recht heeft entree te heffen. Dat is ook de officiële reactie van de gemeente Twenterand, want het gaat om een particulier domein. (DELTAFM)

10 REACTIES

 1. nou ja ze pakken ons toch alles al af nu moeten ze hier ook nog geld voor hebben jaren voor niks kunnen zwemmen en nu maar gaan betalen nou sorry als ik als inwoner zou zeggen zoek een leuk zwembad niet in westernhaar natuurlijk want die vind je niet meer en gun je kids dan heerlijk zwemplezier met goeie hygiëne en dan niet franke ik zou zeggen westerhaar spreek dan ook een keer of laten jullie dit nu ook al toe maak een eenheid

 2. volgens mijn ouders en enkele andere oudere inwoners, is er vroeger afgesproken tussen de 2 gemeenten dat de westerhaarders ,niet hoefden te betalen om te zwemmen.

  heeft zelfs in de krant gestaan volgens hun.
  dus zoek die krant en lever hem in bij de vvd!

 3. volgens mijn ouders en enkele andere oudere inwoners, is er vroeger afgesproken tussen de 2 gemeenten dat de westerhaarders ,niet hoefden te betalen om te zwemmen.

  heeft zelfs in de krant gestaan volgens hun.
  dus zoek die krant en lever hem in bij de vvd!

 4. De VVD is er alleen maar voor de ondernemers en daarom dat geslijm van die Walraven met die Eigenaar van Franke. GBT hef een betere mening. Een euro vragen mag maar niet plots en zomaar midden in het zwemseizoen net als het mooi weer wordt

 5. Nou Jan het is jaren voor niks geweest ik kan dit niet stimuleren 1 euro 2,50 voor de auto 0,50 cent voor de wc samen 4 euro plus elke keer 0,50 cent tja ik zou zeggen zoek een zwembad en walraven hoeft niet te kijken op een cent die gaan zwemmen waar ze willen die kan alleen kritiek leveren op mensen die hun best willen doen voor de maatschappij

 6. Entree heffen E1,- mag geen probleem zijn want bij elke recreatieplas moet je tegenwoordig betalen. De Hr Woertman had het even beter voor moeten bereiden en niet van de 1 op andere dag invoeren. Mijn inziens was bijv, entree heffen in combinatie met een gratis consumptie beter geweest. Toch mag dit geen reden zijn om vandalisme te plegen, die stoelen en etc……………. kunnen hier niets aan doen. Het is tegenwoordig toch een mode om andermans spullen af te breken.

 7. Entree heffen E1,- mag geen probleem zijn want bij elke recreatieplas moet je tegenwoordig betalen. De Hr Woertman had het even beter voor moeten bereiden en niet van de 1 op andere dag invoeren. Mijn inziens was bijv, entree heffen in combinatie met een gratis consumptie beter geweest. Toch mag dit geen reden zijn om vandalisme te plegen, die stoelen en etc……………. kunnen hier niets aan doen. Het is tegenwoordig toch een mode om andermans spullen af te breken.

 8. Dat de boel niet gesloopt mag worden dat is makkelijk zat spullen van een ander blijf je af maar dat er in 1 keer geld gevraagd word vind ik belachelijk zwembad weg nu kan het wel de mensen hebben nog weinig keus en dan 2,50 voor de auto ja sorry hoor ,050 voor de wc dan geef ik mijn geld liever aan een zwembad uit
  Bij deze recreatie plas hoefde je nooit te betalen maar nu het zwembad dicht is wel maar goed de burgers spannen nooit samen laten alles maar weer toe

 9. Ik ben het met jeroen eens: er is ooit eens afgesproken dat Westerhaarders ten alle tijden vrije toegang/doorgang zouden houden bij Francke. Wat is er met deze afspraak gebeurd?

 10. Misschien wordt het tijd dat de inwoners van Westerhaar eens navraag gaan doen bij de Gemeente omtrent hinderwet, bouwvergunningen etc. (met betrekking tot Paviljoen). Kan dit allemaal zomaar legaal? In de krant staat nu weer een nieuwe aanvraag voor een bouwvergunning voor een vakantiehuis. Hebben jullie dit gelezen? Er wordt ook nog steeds permanente bewoning gedoogd! Zijn de inwoners het daar mee eens? Bij Francke zwemmen moet nu betaald worden en de enige plek waar mensen voor het zwemmen willen betalen wordt wegen bezuiniging gesloten. Vreemd hoor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier