Weer geeft Voorwaarts voorsprong uit handen

0
1808

Onder prachtige omstandigheden begon Voorwaarts voortvarend aan de wedstrijd.  Al in de 1e minuut de eerste kans. Mauro Slatius zette goed door en voor. Tim Harms schoot echter in vrije positie naast. In de 4e minuut was het wel raak. Een matige corner van Roy de Lange werd door iedereen gemist, niet door Tim Harms, die bij de 2e paal geheel vrij stond en zijn eerste competitiedoelpunt maakt na 3 jaar afwezigheid: 0-1. De goede start kreeg, onbegrijpelijk, geen vervolg. De druk was meteen weg, afstanden tussen de linies werden te groot en Blauw Wit kreeg zodoende meer grip op de wedstrijd.  Dit leverde al in de 18e minuut de gelijkmaker op. Voor de zoveelste keer uit een hoekschop. Bij de 1e paal kon Remon Muller ongehinderd inkoppen:1-1.

In het restant van de 1e helft bleef het initiatief bij de thuisploeg, zonder echt gevaarlijk te worden.

Na rust een ander spelbeeld. De eerste minuten waren voor Voorwaarts, met kansen. De grootste in de 49e minuut. Mauro kon een, iets te scherpe voorzet van Roy net niet binnen glijden. Vanuit het niets nam Blauw Wit in de 53e minuut een voorsprong. Bjorn Wessels liet zich afbluffen door Gijs Klein Nagelvoort, vrij voor Dinand maakte hij zijn actie koeltjes af: 2-1. Een minuut later had het al gelijk kunnen,  misschien wel moeten zijn. Mauro kopte geheel vrijstaand van dichtbij naast. Na een uur moest Tim Harms noodgedwongen het veld verlaten. Met een zware knieblessure, welke er na afloop niet goed uit zag. Voorwaarts bleef sterker,  kreeg ook wel kansen, maar gaandeweg werd het team wanhopiger, angstiger, kortom het zelfvertrouwen zakte tot het nulpunt. Toch bleven er kansen komen, vooral door het inbrengen van de brutale Andreas Thijssen.  Hij kwam een paar keer goed door op links. Weer Mauro en Roy lieten de goede kansen liggen. Gescoord werd er echter niet. Omdat ook DES verloor bleef Voorwaarts boven de beruchte streep. Donderdag as oefent Voorwaarts thuis tegen Hollandscheveld. Aanvang 20 uur.

Stuifzandt; de Lange, B Wessels,  Wolters,  Scherphof (78 Thijssen); Klos (70 Boertje), Slot,  Harms (60 Eggink), Roelofs; N Wessels en Slatius.