Weer drie punten voor Voorwaarts

0
668

logo-vv-voorwaarts-125.jpgMet enkele wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van vorige week wilde trainer Marcel Borkent zaterdag de strijd aangaan in en tegen Gramsbergen. Tijdens de warming-up kwam daar nog een wijziging bij omdat Michel Lensen dermate veel last van de rug had dat hij niet kon starten. Voorwaarts begon voortvarend aan de wedstrijd. Met korte, snelle combinaties werd de weg naar het vijandige doel gezocht en in de 2e minuut leverde dit al succes op. De één op één situatie met de keeper was voor Gert Dogger geen probleem en de 0-1 stond hiermee al vroeg op het scorebord. Voorwaarts bleef de aanval zoeken en diverse mogelijkheden deden zich voor om de marge te vergroten. In het midden van de eerste helft kreeg Gramsbergen meer vat op het spel van Voorwaarts en dit leidde al snel tot enkele kleine kansjes. De eerst helft was voor Voorwaarts en de voorsprong had groter kunnen en moeten zijn maar toch kon de rust bereikt worden met een 0-1 voorsprong.

Introductie scheiding

Ook in de tweede helft bleef Voorwaarts met het combinatie voetbal doorgaan. Natuurlijk horen daar foutjes bij maar de hand van trainer en zijn gevarieerde trainingsvormen werden steeds meer zichtbaar. Eén van die prachtige combinaties bracht Gert Dogger weer voor keeper Bart Wind maar deze keer werd er, volgens vele supporters ten onrechte, voor buitenspel gefloten. Ook Gramsbergen bleef geloven in de gelijkmaker en het werd dan ook een hectische slotfase waarin Dinand Stuifzandt enkele keren redding moest brengen. In de 92e minuut ging de keeper van Gramsbergen mee naar voren om als breekijzer een laatste poging te ondernemen een punt te redden. De afvallende bal werd door Theo Mulder direct de diepte ingespeeld en wie anders dan Gert Dogger stond klaar om de genadeklap uit te delen. Na een lange rush schoof Gert de bal in het net en de 0-2 op het bord. De drie punten waren binnen en Voorwaarts kon als terechte winnaar de kleedkamer opzoeken. Ze hadden het karwei veel eerder kunnen klaren maar daar konden de meegereisde supporters wel mee leven. Zes punten uit twee wedstrijden is een prachtige start van de competitie en geeft veel moed voor het vervolg. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen sc Lutten op het programma. Lutten heeft zijn eerste twee wedstrijden ook winnend afgesloten dus er is sprake van een “echte topper”. De wedstrijd begint zoals gewoonlijk om 14.30 uur.
Opstelling: Dinand Stuifzandt, Jordy Niks, Bjorn Wessels, Theo Mulder, Bernd Bove (60e Wout Roelofs), Rutger Slot, Patrick Webbink, Gerran Protzman, Jordy Harms (85e Tom Meijer), Gert Dogger en Israël Basmaci